29/07/2023 29/07/2023 Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου. Μεγαλοπρεπής και κατάλληλα ευπρεπισμένος ο Ναός, σημαιοστολισμένος, με κωδωνοκρουσίες χαρμόσυνες κάλεσε τους πιστούς να εορτάσουν την μνήμη της. Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας...
29 Ιουλίου, 2023 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2023 - 16:37

Ο εορτασμός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λέρου

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λέρου

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου. Μεγαλοπρεπής και κατάλληλα ευπρεπισμένος ο Ναός, σημαιοστολισμένος, με κωδωνοκρουσίες χαρμόσυνες κάλεσε τους πιστούς να εορτάσουν την μνήμη της.

Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, του εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού π. Γεωργίου Γαμπιέρη, του ιερού κλήρου της νήσου, αλλά και παρεπιδημούντων ιερέων.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλε χορωδία ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Όθωνος Χατζηλάρη, οι οποίοι έψαλλαν θαυμάσια, αποδίδοντας με βυζαντινό λέρικο ύφος, τους ύμνους και τα τροπάρια της Αγίας και ύψωσαν πνευματικά το εκκλησίασμα.

. Στον Εσπερινό παρέστησαν τοπικές Αρχές και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας. Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε ιερά παράκληση.

Το πρωί της Παρασκευής 28 Ιουλίου 2023, ετελέσθη ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, του εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού π. Γεωργίου Γαμπιέρη, και ιερέων της νήσου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος, κατά την παράδοση, ευλόγησε και μοίρασε τα προσφερθέντα μήλα προς τιμήν της Αγίας.

Τέλος, ο Εφημέριος και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ναού προσέφεραν καφέ και παραδοσιακά γλυκίσματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων