29/07/2023 29/07/2023 Με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην εορτάζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παϊσίου. Παρευρέθησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, πολλοί τοπικοί παράγοντες, ενώ η προσέλευση των προσκυνητών ήταν εντυπωσιακά μεγάλη, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, με την παρουσία Καλυμνίων απανταχού...
29 Ιουλίου, 2023 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2023 - 10:56

Ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στην Ι.Μ Λέρου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στην Ι.Μ Λέρου (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην εορτάζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παϊσίου.

Παρευρέθησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, πολλοί τοπικοί παράγοντες, ενώ η προσέλευση των προσκυνητών ήταν εντυπωσιακά μεγάλη, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, με την παρουσία Καλυμνίων απανταχού της γης, αλλά και πλήθος πιστών από τα Δωδεκάνησα και όλη την Ελλάδα.


Το βράδυ εψάλη παράκληση, ετελέσθη ιερά αγρυπνία και το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, εορτάστηκε στη Λέρο η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στην τοποθεσία «Παλιασκλούπη» (παλαιό Ασκληπιείο) στον Πλάτανο.

 

Την παραμονή το εσπέρας, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά και ιερέων της νήσου, αλλά και παρεπιδημούντων ιερέων.

Παρευρέθησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, πολλοί τοπικοί παράγοντες, ενώ μεγάλη ήταν η προσέλευση των προσκυνητών, όπως άλλωστε κάθε χρόνο. Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλε χορωδία καλλίφωνων ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Γιώργου Ελένη.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλε χορωδία καλλίφωνων ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Γιώργου Ελένη.

 

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε Ιερά Παράκληση και Αγιασμός. Από την ακούραστη επιτροπή του Ναού και με την προσωπική φροντίδα των κυριών Στέλλας και Θεολογίας Μεραμπελιώτη, όπως κάθε χρόνο, προσφέρθηκαν πλούσια κεράσματα και παραδοσιακά γλυκίσματα στους προσκυνητές.

Το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουλίου, ετελέσθη η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων