29/12/2023 29/12/2023 Με ιεροπρέπεια εορτάστηκε ο Άγιος Πρωτομάρτυς Στέφανος στην Κάλυμνο και στην Λέρο, ενώ παράλληλα ήγε τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος. Στον ομώνυμο ενοριακό ναό που βρίσκεται στη Πόθια Καλύμνου, την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, ενώ ανήμερα της...
29 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2023 - 13:34

Ο εορτασμός του Αγίου Στεφάνου στη Λέρο και στην Κάλυμνο

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Αγίου Στεφάνου στη Λέρο και στην Κάλυμνο

Με ιεροπρέπεια εορτάστηκε ο Άγιος Πρωτομάρτυς Στέφανος στην Κάλυμνο και στην Λέρο, ενώ παράλληλα ήγε τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος.

Στον ομώνυμο ενοριακό ναό που βρίσκεται στη Πόθια Καλύμνου, την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, ενώ ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

    

Στη Λέρο

Το απόγευμα της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του «Ισιδωρείου» Γηροκομείου Λέρου, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και την πρωΐαν της επομένης, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό των ιερέων π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη και π. Σεβαστιανού Καζηλιέρη.

Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Στρατονικείας

Σήμερα άγει τα ονομαστήριά του ο βοηθός επίσκοπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παϊσίου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παΐσιος, σύμπας ο Ιερός Κλήρος, Αρχές και ευχεβής λαός εύχονται στον Θεοφιλέστατο έτη πολλά, υγιεινά και καρποφόρα.

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων