01/01/2023 11/01/2023 Την πρώτη ημέρα του νέου έτους, ο Μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος, τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, και επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το «Ισιδώρειο» Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λέρου όπου μοίρασε δώρα στους ηλικιωμένους. Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο Νικόδημο Φωκά, και τον εφημέριο του Ναού...
01 Ιανουαρίου, 2023 - 21:19
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2023 - 22:20

Ο Μητροπολίτης Παΐσιος μοίρασε δώρα στο «Ισιδώρειο» Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λέρου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Παΐσιος μοίρασε δώρα στο «Ισιδώρειο» Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λέρου

Την πρώτη ημέρα του νέου έτους, ο Μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος, τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, και επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το «Ισιδώρειο» Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λέρου όπου μοίρασε δώρα στους ηλικιωμένους.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο Νικόδημο Φωκά, και τον εφημέριο του Ναού π. Νικόλαο Ταχλιαμπούρη.

Ο γραμματέας της Ιεράς Μητρόπολης κ. Γεώργιος Χρυσούλης ανέγνωσε το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

      

Στο Ιερό Αναλόγιο έψαλλαν οι ιεροψάλτες υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Ελευθερίου Χατζηλάρη, Ιωάννης Γκιουζέππος, Άγγελος Αγγελίδης και Ιωάννης Χατζηλάρης.

Δοξολογία για το νέο έτος

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία επί τω νέω έτει, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και σωμάτων ασφαλείας, και πολλών πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος έκοψε την βασιλόπιτα του Ναού, ενώ μεγάλη ομάδα παιδιών με την συνοδεία μουσικών οργάνων και την καθοδήγηση του εφημερίου π. Νικολάου, έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Χίου, του Ληξουρίου Κεφαλληνίας και τα τοπικά της Λέρου.

Το εκκλησίασμα καταχειροκρότησε τα παιδιά και ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον εφημέριο και τα παιδιά για την τόσο όμορφη παρουσία.

 

Κοπή βασιλόπιτας στο Δημαρχείο

Μετά την Δοξολογία, ο Σεβασμιώτατος μετά των Αρχών μετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου έλαβε χώρα η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Δήμαρχο και τις Υπηρεσίες του Δήμου για την άψογη συνεργασία, ενώ ο Δήμαρχος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για το πολυσήμαντο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και την αγαστή συνεργασία των Υπηρεσιών του Δήμου με την Ιερά Μητρόπολη.

Κοπή βασιλόπιτας στο εκκλησιαστικό Γηροκομείο

Μετά το Δημαρχείο, οι Αρχές μετέβησαν για τις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικες ευχές στο «Ισιδώρειο» Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λέρου, όπου παρουσία του Διευθυντού του Ιδρύματος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, των γερόντων και του υπαλληλικού προσωπικού, ο Σεβασμιώτατος έκοψε την βασιλόπιτα του Ιδρύματος.

Στο φιλόξενο περιβάλλον του Γηροκομείου ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους συνανθρώπους, αλλά και εκείνους τους παράγοντες και φορείς, συλλόγους, ενορίες, σχολεία, προσκοπισμό, τους ομογενείς μας, αλλά και όλους τους γνωστούς και αγνώστους, επωνύμους και ανωνύμους, που βοηθούν και συνεισφέρουν καθημερινά και με κάθε τρόπο στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

Πολλές ευχαριστίες απηύθυνε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στον Διευθυντή Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Στρατονικείας κ. Στέφανο, αλλά και στο υπαλληλικό προσωπικό, που φροντίζουν πάντοτε για την καλή λειτουργία του Ιδρύματος, το οποίο εδώ και 63 χρόνια διακονεί τον άνθρωπο.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε δώρα στους γέροντες και τους ευχήθηκε «καλή και ευλογημένη χρονιά».

Η πρώτη του Νέου Έτους στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου

Την πρώτη του νέου έτους, Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λέρου, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου του Ναού π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος έκοψε την βασιλόπιτα του Ναού και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα «καλή και ευλογημένη χρονιά».

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων