05/06/2023 05/06/2023 Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε χθες ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Τριάδος στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στη Πόθια Καλύμνου. Στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τον εφημέριο του Ναού, ενώ παρέστησαν οι τοπικές αρχές και αρκετοί προσκυνητές απ’...
05 Ιουνίου, 2023 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2023 - 13:22

Ο Μητροπολίτης Παΐσιος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πόθιας Καλύμνου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Παΐσιος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πόθιας Καλύμνου

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε χθες ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Τριάδος στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στη Πόθια Καλύμνου.

Στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τον εφημέριο του Ναού, ενώ παρέστησαν οι τοπικές αρχές και αρκετοί προσκυνητές απ’ όλο το νησί.

 

Μετά τον εσπερινό ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στο προαύλιο του Ναού με εδέσματα που ετοιμάστηκαν με μέριμνα της εκκλησιαστικής επιτροπής και μουσική από τα «Καλιδωνάκια».

 

Η Ιερά Πανήγυρη επί τη εορτή του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος τελέστηκε και σε πολλά παρεκκλήσια της Μητροπόλεως.

  • Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Τριάδος Πανόρμου Καλύμνου:

  • Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Τριάδος Χαλής Καλύμνου:

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου και Καλύμνου

Φωτογραφίες: Ν.Μαμάκας, M. Μέρης, Μ.Χαραμαντάς, “Κάλυμνος news”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων