22/05/2023 22/05/2023 Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, μετέβη στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λέρου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργία την Κυριακή του Τυφλού. Ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε δεκαχτώ χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του στις 17 Μαΐου του 2005. Μετά του Μητροπολίτου συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ....
22 Μαΐου, 2023 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2023 - 12:49

Ο Μητροπολίτης Παΐσιος για το πόσο καθοριστική είναι η πίστη κάθε ανθρώπου – Συμπλήρωσε 18 χρόνια αρχιερωσύνης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Παΐσιος για το πόσο καθοριστική είναι η πίστη κάθε ανθρώπου – Συμπλήρωσε 18 χρόνια αρχιερωσύνης

Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, μετέβη στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λέρου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργία την Κυριακή του Τυφλού. Ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε δεκαχτώ χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του στις 17 Μαΐου του 2005.

Μετά του Μητροπολίτου συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, ο εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος Ταχλιαμπούρης και ο π. Ιωάννης Κοκκώνης.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Λέρου Μ. Κόλιας και αρκετοί πιστοί.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλαν ο Πρωτοψάλτης Ελευθέριος Χατζηλάρης και οι Ι. Γκιουζέππος και Α. Αγγελίδης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, ο οποίος με αφορμή την σημερινή Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του τυφλού, σημείωσε το πόσο μεγάλη δοκιμασία είναι να χάσει κάποιος το φως του, αλλά και πόσο καθοριστική είναι η πίστη του κάθε ανθρώπου, υπογραμμίζοντας πως μέσα στην καρδιά της Ορθοδόξου πνευματικότητος, αυτό το οποίο βοηθά τον άνθρωπο να βρει το φως της ψυχής, είναι η υπακοή, η πίστη, η αγάπη, η αλήθεια. Όταν τηρούμε τις εντολές του Κυρίου μας, αναβλύζει η πίστη προς τον Χριστό και ακριβώς αυτή η υπακοή και η πίστη είναι αυτά που θα μας δώσουν την βίωση της αλήθειας.

21 Μαΐου 2005 – 21 Μαΐου 2023 , 18 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ

Δέκα οκτώ χρόνια Αρχιερωσύνης συμπληρώνει σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Παΐσιος. Σαν σήμερα, 21η Μαΐου 2005, στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, ο αρχιμανδρίτης Παΐσιος χειροτονήθηκε Αρχιερεύς.

Τέσσερις μέρες νωρίτερα, στις 17 Μαΐου 2005 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προτροπή και προτάσει της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εκλέγει παμψηφεί τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Παΐσιο Αραβαντινό, τον εκ Ληξουρίου Κεφαλληνίας, Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Ένα μήνα αργότερα, στις 25 Ιουνίου 2005, ο Μητροπολίτης Παΐσιος ενθρονίζεται στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, κατά το τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας και στις καρδιές Λεριών, Καλυμνίων και Αστυπαλιτών.

Κλήρος, Αρχές και ευσεβής Λαός της Επαρχίας Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας εύχονται Σεβασμιώτατε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων, να σας χαρίζει έτη βίου πολλά, υγιεινά και πανευφρόσυνα.

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων