20/02/2024 20/02/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λέρου, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου π. Γεωργίου Γαμπιέρη, στις 18 Φεβρουαρίου. Κατά την Θεία Λειτουργία τέθηκε προς προσκύνηση η Τιμία Κάρα και η Ιερά Εικόνα της Οσίας Γαβριηλίας. Ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον Θείο Λόγο αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή...
20 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:18
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2024 - 21:24

Ο Μητροπολίτης Παΐσιος στον Ιερό Ναό Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λέρου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Παΐσιος στον Ιερό Ναό Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λέρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λέρου, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου π. Γεωργίου Γαμπιέρη, στις 18 Φεβρουαρίου.

Κατά την Θεία Λειτουργία τέθηκε προς προσκύνηση η Τιμία Κάρα και η Ιερά Εικόνα της Οσίας Γαβριηλίας.

Ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον Θείο Λόγο αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Χαναναίας τονίζοντας ότι η πίστη και η αρετή της ταπεινοφροσύνης την οδήγησαν στον Χριστό και την σωτηρία. Ο Σεβασμιώτατος, επίσης έκανε εκτενή αναφορά στην βιοτή της Οσίας Γαβριηλίας και στην πρόσφατη αγιοκατάταξη που αποτελεί μεγάλη ευλογία για τη Λέρο και γενικότερα την Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Κατά την Θεία Λειτουργία παρέστη ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, η αναπληρώτρια Δημάρχου κα Ελένη Χέλμη, ο αντιδήμαρχος Βρέττος Κουβάς, ο Δημ. Σύμβουλος Χρ. Γιαννακός, η κα Αικ. Εμμανουήλ, ενώ το πολυπληθές εκκλησίασμα που γέμισε το Ναό προσκύνησε την Τιμία Κάρα της Οσίας Γαβριηλίας.

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων