31/10/2023 31/10/2023 Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος μετέβη σήμερα στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Άργους Καλύμνου, όπου θεμελίωσε Ιερό Ναό σε ιδιόκτητο χώρο της Μονής και μάλιστα εντός του κοιμητηρίου αυτής, επ’ ονόματι του Οσίου πατρός Αμφιλοχίου του εν Πάτμω και της Μητρός Οσίας Γαβριηλίας εν Λέρω. Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλύμνου...
31 Οκτωβρίου, 2023 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2023 - 18:04

Ο Μητροπολίτης Παΐσιος θεμελίωσε Ιερό Ναό στην Κάλυμνο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Παΐσιος θεμελίωσε Ιερό Ναό στην Κάλυμνο

Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος μετέβη σήμερα στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Άργους Καλύμνου, όπου θεμελίωσε Ιερό Ναό σε ιδιόκτητο χώρο της Μονής και μάλιστα εντός του κοιμητηρίου αυτής, επ’ ονόματι του Οσίου πατρός Αμφιλοχίου του εν Πάτμω και της Μητρός Οσίας Γαβριηλίας εν Λέρω.

Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλύμνου πρωτ. Αμφιλόχιο Σακαλλέρο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στις μοναχές όπως λίαν συντόμως τελεσθούν τα θυρανοίξια και τα εγκαίνια του Ναού των συγχρόνων αυτών Αγίων.

Ως γνωστόν ο Άγιος Αμφιλόχιος είχε δώσει το αγγελικό σχήμα στην αδελφή της αγάπης μοναχή Γαβριηλία, όπως ένθα σήμερον ίστανται εις το θρόνον του Παντάνακτος Χριστού ως άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας και πρεσβεύουν υπέρ πάντων ημών.

Και οι δύο Άγιοι συνοδοιπόροι του Χριστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων