19/04/2022 19/04/2022 Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και κατάνυξη τελέστηκε τη Μεγάλη Δευτέρα το απόγευμα, 18 Απριλίου 2022, η Ακολουθία του Νυμφίου, ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου Βαθέως Καλύμνου. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου π. Μιχαήλ Μακαρούνα και...
19 Απριλίου, 2022 - 19:02
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2022 - 18:35

Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης στο Βαθύ Καλύμνου

Διαδώστε:
Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης στο Βαθύ Καλύμνου

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και κατάνυξη τελέστηκε τη Μεγάλη Δευτέρα το απόγευμα, 18 Απριλίου 2022, η Ακολουθία του Νυμφίου, ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου Βαθέως Καλύμνου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου π. Μιχαήλ Μακαρούνα και του Ιεροδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Σταύρου Μάρθα, παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι ήρθαν να προσκυνήσουν το Νυμφίο Χριστό.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Μητροπολίτης ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα και τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της φιλανθρωπίας που έχει για το χριστιανό σήμερα, καθώς αυτή είναι μια κίνηση σωτηρίας για τη ψυχή του ανθρώπου. Τέλος επαίνεσε τους ιεροψάλτες που πλαισίωσαν το αναλόγιο, τον κ. Ζαΐρη Σπύρο, κ. Μανώλη Νίννη και Ζαχαρίου Μικέ, οι οποίοι απέδωσαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τους ιερούς ύμνους. τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει τη μεγάλη χαρά που νιώθει ο ίδιος κάθε φορά που ιερουργεί στο Βαθύ και συναντάει τους πιστούς κατοίκους του και ευχήθηκε σε όλους καλή Ανάσταση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων