30/01/2019 30/01/2019 Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, εορτάσθηκαν πανηγυρικά και  με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη στα νησιά της Ι.Μητροπόλεώς Λέρου και Καλύμνου η μνήμη των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Την παραμονή το εσπέρας (Τρίτη 29/1), κατόπιν προσκλήσεως του πνευματικού κέντρου «Αι Μούσαι» Καλύμνου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον...
30 Ιανουαρίου, 2019 - 18:11

Πανηγυρικά εόρτασε τους Τρεις Ιεράρχες η Κάλυμνος

Διαδώστε:
Πανηγυρικά εόρτασε τους Τρεις Ιεράρχες η Κάλυμνος

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, εορτάσθηκαν πανηγυρικά και  με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη στα νησιά της Ι.Μητροπόλεώς Λέρου και Καλύμνου η μνήμη των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Την παραμονή το εσπέρας (Τρίτη 29/1), κατόπιν προσκλήσεως του πνευματικού κέντρου «Αι Μούσαι» Καλύμνου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου κ.κ.Παϊσίου, με την παρουσία ιερού κλήρου, Αρχών, Εκπαιδευτικών της νήσου, και πολλών πιστών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός-θεολόγος κ. Ζαχαρίας Ζαχαρίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στο πρεσβυτέριο του Ναού, προσεφέρθη τσάϊ και παραδοσιακά γλυκίσματα.

Το πρωί της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον ιστορικό Καθεδρικό Ιερό Ναό της Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου και Καλύμνου κ.κ.Παϊσίου, με την παρουσία ιερού κλήρου, Αρχών, Εκπαιδευτικών, αντιπροσωπειών των σχολείων της Χώρας με τις σημαίες τους (Δημοτικών και Γυμνασίων), αντιπροσωπείας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου μετά του διοικητού και του επιτελείου, αλλά και πολλών πιστών.

Συγκινητική η στιγμή κατά την οποία τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας, έψαλλαν το Τροπάριο των Τριών Ιεραρχών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο πρεσβυτέριο του Ναού, προσεφέρθησαν κατά την παράδοση, λουκουμάδες και καφές, από τον σύλλογο του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων