06/08/2023 06/08/2023 Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στην Κάλυμνο η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, όπου πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός της νήσου. Βάσει του επισήμου προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Ευάγγελος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, συμπαραστατούμενων υπό του Ιερού Κλήρου...
06 Αυγούστου, 2023 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2023 - 14:31

Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Καλύμνου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Καλύμνου

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στην Κάλυμνο η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, όπου πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός της νήσου.

Βάσει του επισήμου προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Ευάγγελος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, συμπαραστατούμενων υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου.

Μετά το πέρας του εσπερινού έλαβε χώρα η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας του Χριστού στην παραλιακή οδό του λιμένος της Καλύμνου, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλυμνίων.

Παρευρέθηκαν πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, ενώ πλήθη πιστών προσκύνησαν την εικόνα του Χριστού, άναψαν το κεράκι της ευλαβείας τους και παρεκάλεσαν τον Κύριο να ενισχύει αυτούς τους δύσκολους καιρούς όλους.

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Βίντεο-Φωτό: Ν.Μαμάκας “Αλήθεια FM” Καλύμνου , Μανόλης Μέρης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων