17/05/2020 17/05/2020 Στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας προσήλθαν οι πιστοί μετά από σχεδόν δύο μήνες αφού τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Σαμαρείτιδος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παΐσιος τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, συλλειτουργούντος του εφημερίου π.Νικολάου, παρουσία των ιεροψαλτών, των μελών του εκκλ. συμβουλίου, του Δημάρχου...
17 Μαΐου, 2020 - 18:21
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2020 - 18:06

“Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο και για την Εκκλησία και για τους πιστούς”

Διαδώστε:
“Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο και για την Εκκλησία και για τους πιστούς”

Στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας προσήλθαν οι πιστοί μετά από σχεδόν δύο μήνες αφού τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Σαμαρείτιδος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παΐσιος τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, συλλειτουργούντος του εφημερίου π.Νικολάου, παρουσία των ιεροψαλτών, των μελών του εκκλ. συμβουλίου, του Δημάρχου κ.Μ.Κόλια , του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ.Ι.Θεμέλαρου και του προβλεπομένου αριθμού πιστών, οι οποίοι στο σύνολό τους κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του μίλησε με συγκίνηση λέγοντας ότι «περάσαμε μία δύσκολη περίοδο, δύσκολη και για την Εκκλησία και για τους πιστούς, όμως οφείλουμε ως σώμα της εκκλησίας να εφαρμόσουμε τις συστάσεις της ιατρικής επιστήμης και της Πολιτείας», ενώ αναφέρθηκε και στην ευαγγελική περικοπή της Σαμαρείτιδας γυναίκας.

Των Αχράντων Μυστηρίων μετέλαβαν αρκετοί πιστοί τηρώντας τους κανόνες και τις οδηγίες του νόμου.

Οι ιεροί ναοί, με ευθύνη των εφημερίων, διαμορφώθηκαν κατάλληλα έτσι ώστε η προσέλευση των πιστών στις κοινές λατρευτικές συναντήσεις να γίνεται με βάση τους όρους που έθεσε η ειδική επιστημονική επιτροπή για την πανδημία του κορωνοϊού, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων