05/04/2024 05/04/2024 Η Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα άφιξης, από την Λέρο, της Αγίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος της Οσίας Γαβριηλίας της Κωσταντινουπολίτιδος, προστάτου και εφόρου της νήσου Λέρου, συνοδευομένη από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Στρατονικείας κ. Στέφανο. Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος θα υποδεχθεί την Τιμία Κάρα και την...
05 Απριλίου, 2024 - 18:42
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2024 - 18:23

Πρόγραμμα άφιξης Αγίας Κάρας Οσίας Γαβριηλίας στην Κάλυμνο 

Διαδώστε:
Πρόγραμμα άφιξης Αγίας Κάρας Οσίας Γαβριηλίας στην Κάλυμνο 

Η Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα άφιξης, από την Λέρο, της Αγίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος της Οσίας Γαβριηλίας της Κωσταντινουπολίτιδος, προστάτου και εφόρου της νήσου Λέρου, συνοδευομένη από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Στρατονικείας κ. Στέφανο.

Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος θα υποδεχθεί την Τιμία Κάρα και την Ιερά Εικόνα στον λιμένα της Καλύμνου, το Σάββατο 13 Απριλίου στις 15:30.

Διαβάστε παρακάτω το πρόγραμμα:

  • Σάββατο 13-4-2024 

ώρα 15:30΄: Άφιξις εκ Λέρου του «καταμαράν» εις λιμένα Καλύμνου – Υποδοχή υπό του Σεβασμωτάτου Μητροπολίτου κ. Παϊσίου και του Ιερού Κλήρου εις λιμένα – Ιερά πομπή (Σταυρός–Εξαπτέρυγα) προς Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Σωτήρος Χριστού – Τοποθέτησις Τιμίας Κάρας και Αγίας Εικόνος εν τω Ιερώ Ναώ.

ώρα 18:00΄: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου. Θείον κήρυγμα.

ώρα 21:00΄: Ιερά Αγρυπνία και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, όστις και θα αναγνώση την επιστολήν του Αρχιερατικού Επιτρόπου Λέρου π. Νικοδήμου Φωκά προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην ημών κ. Παίσιον σχετικήν με την βιοτήν της Οσίας Γαβριηλίας.

  • Κυριακή 14-4-2024 

ώρα 7:00΄-10:00΄π.μ.: Όρθρος και τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου.

ώρα 17:00΄: Μεταφορά της Αγίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος της Οσίας Γαβριηλίας εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν της Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου.

ώρα 18:00΄: Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, όστις και θα ομιλήση.

ώρα 20:00΄: Ιερά Παράκλησις της Οσίας.

ώρα 21:00΄-23:00΄: Ιερά Αγρυπνία – Όρθρος. Ανάγνωσις υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου της επιστολής του Αρχιερατικού Επιτρόπου Λέρου π. Νικοδήμου Φωκά προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην ημών κ. Παίσιον διά την βιοτήν της Οσίας Γαβριηλίας.

  • Δευτέρα 15-4-2024

ώρα 08:00΄π.μ.: Ώρες και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ημών κ. Παισίου, εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν της Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου.

ώρα 11:00΄π.μ.: Αναχώρησις Αγίας Κάρας της Οσίας διά Λέρον, συνοδευομένη υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων