02/08/2023 02/08/2023 Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 1ης Αυγούστου 2023 η Ακολουθία του Εσπερινού και ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον περικαλέστατο Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και των Ιερέων π.Νικοδήμου Φωκά Αρχ....
02 Αυγούστου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2023 - 16:17

Πρώτη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου

Διαδώστε:
Πρώτη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 1ης Αυγούστου 2023 η Ακολουθία του Εσπερινού και ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον περικαλέστατο Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και των Ιερέων π.Νικοδήμου Φωκά Αρχ. Επιτρόπου Λέρου, π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη, π. Γεωργίου Γαμπιέρη και π. Σεβαστιανού Καζηλιέρη.

Στην Ιερά Παράκληση έψαλλαν με το Λέρικο βυζαντινό ύφος ο π. Μιχαήλ Χατζηδάκης, Ισίδωρος Λιβανός, και Πέτρος Κουτούζος. Κατά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως ετελέσθη Αρτοκλασία, ενώ παρέστησαν τοπικές Αρχές και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο τονίζοντας ότι, «Η Μητέρα του Χριστού μας, η Μάνα όλου του κόσμου είναι κοντά μας σε όλες τις στιγμές της ζωής μας και έχει ιδιαίτερη θέση μέσα στον χώρο της Εκκλησίας. Πόσες φορές δεν την επικαλούμαστε και την έχουμε πάντοτε κοντά μας, και ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παΐσιος στο τέλος ευχήθηκε καλό δεκαπενταύγουστο, και η Παναγιά μας να μας προστατεύει πάντοτε από κάθε κακό και να δίδει υγεία στα σπίτια όλου του κόσμου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων