13/12/2019 13/12/2019 Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Λέρο, όπου στο παλαιό εξωκκλήσι του 14ου αιώνος, στην περιοχή «Μερικιά-Σχοινώντα», όπου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αιδεσιμωτάτου π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ και την συμμετοχή του π. Εμμανουήλ Οθίτη. Παρόντες στον Εσπερινό, ο Δήμαρχος κ.Μ.Κόλιας και πολύς κόσμος,...
13 Δεκεμβρίου, 2019 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2019 - 20:43

Στα γιορτινά το ξωκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνος στη Λέρο

Διαδώστε:
Στα γιορτινά το ξωκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνος στη Λέρο

Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Λέρο, όπου στο παλαιό εξωκκλήσι του 14ου αιώνος, στην περιοχή «Μερικιά-Σχοινώντα», όπου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αιδεσιμωτάτου π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ και την συμμετοχή του π. Εμμανουήλ Οθίτη.

Παρόντες στον Εσπερινό, ο Δήμαρχος κ.Μ.Κόλιας και πολύς κόσμος, ο οποίος συνέρρευσε στο αγαπημένο αυτό εκκλησάκι, και άναψε το κεράκι της ευλαβείας τους τιμώντας τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυματουργό βίο του Αγίου και την μεγάλη πίστη και ευλάβεια που χαρακτήρισε όλη την ζωή του.

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων