13/07/2021 13/07/2021 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας. Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουλίου, τελέστηκε, στο πανέμορφο Άργος Καλύμνου, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στο εορτάζον παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του π. Ραφήλ Ρούφα, παρουσία αρκετών...
13 Ιουλίου, 2021 - 10:56
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2021 - 10:36

Τίμησαν τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας. Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουλίου, τελέστηκε, στο πανέμορφο Άργος Καλύμνου, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στο εορτάζον παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του π. Ραφήλ Ρούφα, παρουσία αρκετών πιστών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, τελέστηκε ιερά παράκληση στον Άγιο και μικρή Λιτάνευση πέριξ του Ναού, άνευ ακολουθίας πιστών, της Αγίας Εικόνας του.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δι’ Αποφάσεως, ανέγραψε τον Μοναχό Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας την 13ην Ιανουαρίου 2015.

Το εσπέρας της Κυριακής 11 Ιουλίου 2021, και ώρα 9:30΄μ.μ., τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, στην Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων Λέρου (περιοχή Άγιος Πέτρος), επί τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, υπό του πρεσβυτέρου π. Γεωργίου Γαμπιέρη.

Κατά την ιερά αγρυπνία παρέστη η μοναχή Παρασκευή, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής και η μοναχή Ευλογία.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν κατανυκτικά οι ιερείς π. Ιωάννης και π. Νικόλαος Ταχλιαμπούρης, και οι ιεροψάλτες Όθων Χατζηλάρης, Χρ. Ασβεστάς.

Παρακολουθήστε:

Δείτε φωτογραφίες: 

Φωτογραφίες – Βίντεο: Νίκος Μαμάκας – «Αλήθεια FM»

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων