06/09/2019 06/09/2019 Με βυζαντινή μοναστηριακή τάξη εορτάσθηκε το «εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ», στην Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων, στην περιοχή «Άγιος Πέτρος» της Νήσου Λέρου. Το απόγευμα την Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2019, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ.Παΐσιος, με την συμμετοχή του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό των...
06 Σεπτεμβρίου, 2019 - 18:43

Το “εν Χώναις θαύμα” στην Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων

Διαδώστε:
Το “εν Χώναις θαύμα” στην Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων

Με βυζαντινή μοναστηριακή τάξη εορτάσθηκε το «εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ», στην Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων, στην περιοχή «Άγιος Πέτρος» της Νήσου Λέρου.

Το απόγευμα την Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2019, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ.Παΐσιος, με την συμμετοχή του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό των ιερέων, π.Νικοδήμου Αρχιερατικού Επιτρόπου, π.Σωφρονίου, π.Δαμασκηνού και π.Νικολάου.

Παρούσα κατά τον Εσπερινό ήταν και η Πρωεστώσα της Ιεράς Μονής, μοναχή Παρασκευή.

Κατά την μοναστηριακή τάξη, εγένετο λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του «εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ» εντός της Μονής, και κατόπιν ετελέσθη αρτοκλασία.

 

 

 

 

 

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο «εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ», τονίζοντας ότι οι σημερινοί άνθρωποι είναι επιρρεπείς στην αμαρτία. Στο ψαλτήριο έψαλλαν κατανυκτικά και με λέρικο βυζαντινό ύφος οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες κ.κ. Όθων Χατζηλάρης, Ισίδωρος Λιβανός, Άγγελος και Αντώνιος Αγγελίδης. Κατά τον Εσπερινό, παρέστη ο Δήμαρχος Λέρου κ.Μιχ.Κόλιας και πολλοί πιστοί.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων