08/12/2022 08/12/2022 Το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Καλύμνου, ο  Μητροπολίτης Λέρου κ.Παΐσιος, τέλεσε το Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας Ιεροδιακόνου, του Εμμανουήλ Τρικοίλη. Ο Μητροπολίτης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του εφημερίου του Ιερού Ναού και ιερέων του νησιού. Τη χειροτονία παρηκολούθησαν συγγενείς του νέου ιεροδιακόνου, αλλά και πλήθος πιστών. Ο...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 16:10

Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου και οφφίκιο αρχιμανδρίτη από τον Λέρου Παϊσιο

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου και οφφίκιο αρχιμανδρίτη από τον Λέρου Παϊσιο

Το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Καλύμνου, ο  Μητροπολίτης Λέρου κ.Παΐσιος, τέλεσε το Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας Ιεροδιακόνου, του Εμμανουήλ Τρικοίλη.

Ο Μητροπολίτης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του εφημερίου του Ιερού Ναού και ιερέων του νησιού. Τη χειροτονία παρηκολούθησαν συγγενείς του νέου ιεροδιακόνου, αλλά και πλήθος πιστών. Ο Μητροπολίτης, ευλόγησε τον νέο ιεροδιάκονο στην Ωραία Πύλη. Αμέσως μετά στην Αγία Τράπεζα ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις ευχές, και κατόπιν στην Ωραία Πύλη, ενεδύθη τα Διακονικά άμφια. Σε κάθε ένα απ’ αυτά ο Σεβασμιώτατος αναφωνούσε «άξιος» και όλο το εκκλησίασμα επαναλάμβανε μεγαλοφώνως «άξιος».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και το Ιερό Μυστήριο της Χειροτονίας, ο νέος ιεροδιάκονος εδέχθη τις ευχές του Μητροπολίτου, του Ιερού Κλήρου, και του εκκλησιάσματος.

Αρχιμανδρίτης ο ιερομόναχος Κασσιανός

Το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου απένειμε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Λέρου κ.Παΐσιος, στον Ιερομόναχο Κασσιανό, κατά τον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου, στην οποία είναι Εφημέριος.

Ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον κληρικό της Μητροπόλεώς μας για την πολυετή ταπεινή και αφοσιωμένη διακονία του, καθώς και για τον σεβασμό του προς την τοπική Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων