07/11/2021 08/11/2021 Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, στον ενοριακό ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Καλύμνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, τέλεσε το Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας Ιεροδιακόνου, του ευλαβεστάτου Σταύρου Μάρθα. Ο Μητροπολίτης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Σάββα Μουζουράκη, και των ιερέων π.Απόστολου Χατζηνικολάου, π. Μιχαήλ...
07 Νοεμβρίου, 2021 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2021 - 13:33

Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου στην Κάλυμνο

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου στην Κάλυμνο

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, στον ενοριακό ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Καλύμνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, τέλεσε το Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας Ιεροδιακόνου, του ευλαβεστάτου Σταύρου Μάρθα.

Ο Μητροπολίτης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Σάββα Μουζουράκη, και των ιερέων π.Απόστολου Χατζηνικολάου, π. Μιχαήλ Μακαρούνα, και π. Μάριου Μίχα.

Την χειροτονία παρακολούθησαν συγγενείς και φίλοι του νέου ιεροδιακόνου, αλλά και πλήθος πιστών.

Ο Μητροπολίτης ευλόγησε τον νέο ιεροδιάκονο στην Ωραία Πύλη, και στη συνέχεια εισήλθε στο Ιερό. Στην Αγία Τράπεζα ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις ευχές, ενώ ο νέος ιεροδιάκονος ήταν γονατιστός. Μετά, στην Ωραία Πύλη, ενεδύθη τα Διακονικά άμφια. Σε κάθε ένα απ’ αυτά ο Σεβασμιώτατος αναφωνούσε «άξιος», και όλο το εκκλησίασμα επαναλάμβανε μεγαλοφώνως «άξιος».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και το Ιερό Μυστήριο της Χειροτονίας, ο νέος ιεροδιάκονος εδέχθη τις ευχές του Μητροπολίτου, του Ιερού Κλήρου, και ολοκλήρου του εκκλησιάσματος.

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων