26/12/2022 26/12/2022 Την Ημέρα των Χριστουγέννων, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022, στις 6 το πρωί, οι καμπάνες των Ιερών Ναών σήμαναν χαρμόσυνα στα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Ασυπάλαιας. «Χριστός γεννάται δοξάσατε, Χριστόν εξ’ Ουρανού απαντήσατε …». Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Ασυπάλαιας κ. Παΐσιος την Ιερά Νύχτα των Χριστουγέννων τέλεσε την Ιερά Ακολουθία του...
26 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2022 - 14:56

Χριστούγεννα με κατάνυξη και κάλαντα στον Μητροπολιτικό Ναό της Λέρου (VIDEO)

Διαδώστε:
Χριστούγεννα με κατάνυξη και κάλαντα στον Μητροπολιτικό Ναό της Λέρου (VIDEO)

Την Ημέρα των Χριστουγέννων, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022, στις 6 το πρωί, οι καμπάνες των Ιερών Ναών σήμαναν χαρμόσυνα στα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Ασυπάλαιας. «Χριστός γεννάται δοξάσατε, Χριστόν εξ’ Ουρανού απαντήσατε …».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Ασυπάλαιας κ. Παΐσιος την Ιερά Νύχτα των Χριστουγέννων τέλεσε την Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη, παρουσία του Δημάρχου Μιχαήλ Κόλλια, του Προέδρου της Ενεργειακής Α.Ε. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Ιωάννη Θεμέλαρου και αρκετών πιστών, οι οποίοι στο σύνολό τους κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Χρυσούλης, ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη επί τοις Χριστουγέννοις, με την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος, απηύθυνε εόρτιες εγκάρδιες Πατριαρχικές ευχές επί τη μητροπόλει των εορτών.

Με ευθύνη του εφημερίου, οι Ιεροψάλτες, ενορίτισσες και ενορίτες έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μητροπολίτη, τις Αρχές και το εκκλησίασμα, και μάλιστα με συνοδεία βιολιού και κιθάρας που έπαιξαν ο πρωτοψάλτης Ελευθέριος Χατζηλάρης και κιθάρα ο υιός του Ιωάννης.

Η χορωδία των μικρών παιδιών έψαλλε τα κάλαντα της Δωδεκανήσου, τα κάλαντα του Μωριά και τα Βυζαντινά κάλαντα. Ήταν όντως μία χαρούμενη γιορτινή νότα που όλο το εκκλησίασμα καταχειροκρότησε.

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη τον εφημέριο, τους ιεροψάλτες και τα παιδιά για την τόσο ωραία απόδοση των καλάντων και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στους άρχοντες και το εκκλησίασμα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης εμοίρασε το κατ’ έθος ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως στους πιστούς και ο εφημέριος το αντίδωρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων