21/04/2021 21/04/2021 Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, μετέβη στη Λήμνο, στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των στρατιωτικών εκστρατευτικών σωμάτων Αυστραλών και Νεοζηλανδών (ANZAC – Australian & New Zealand Army Corps) που συμμετείχαν στην Εκστρατεία της Καλλίπολης κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο....
21 Απριλίου, 2021 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2021 - 17:00

Επιμνημόσυνη Δέηση στη Λήμνο για τους πεσόντες της Καλλίπολης

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη Δέηση στη Λήμνο για τους πεσόντες της Καλλίπολης

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, μετέβη στη Λήμνο, στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των στρατιωτικών εκστρατευτικών σωμάτων Αυστραλών και Νεοζηλανδών (ANZAC – Australian & New Zealand Army Corps) που συμμετείχαν στην Εκστρατεία της Καλλίπολης κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατέθεσε στεφάνι κατά την επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των πεσόντων στο Κοινοπολιτειακό Κοιμητήριο Μούδρου. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος Γ΄ και παρέστησαν επίσης ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Arthur Spyrou, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Άγγελος Βλαττάς – Λαμπρινός και ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης.

Στην έδρα της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης (ΣΔΙ) συνάντησε τον νέο Διοικητή Ταξίαρχο Θεόδωρο Αθανασόπουλο και το προσωπικό.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την 88η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (ΕΜΑ), όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του νεαρού Οπλίτη Θητείας που βρέθηκε νεκρός στον θάλαμό του, το προηγούμενο Σάββατο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων