30/08/2020 30/08/2020 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Τριάδος στη Μύρινα της Λήμνου τελέσθηκε σήμερα το πρωί, επι τη συμπληρώσει ενός έτους από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου & Αγίου Ευστράτιου Ιεροθέου (Γαρυφάλλου), του Ανδρίου, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λήμνου & Αγίου Ευστράτιου κ. Ιεροθέου Γ’, Σύρου, Τήνου και Άνδρου κ....
30 Αυγούστου, 2020 - 20:38
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2020 - 20:45

Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Λήμνου Ιεροθέου

Διαδώστε:
Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Λήμνου Ιεροθέου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Τριάδος στη Μύρινα της Λήμνου τελέσθηκε σήμερα το πρωί, επι τη συμπληρώσει ενός έτους από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου & Αγίου Ευστράτιου Ιεροθέου (Γαρυφάλλου), του Ανδρίου, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λήμνου & Αγίου Ευστράτιου κ. Ιεροθέου Γ’, Σύρου, Τήνου και Άνδρου κ. Δωροθέου Β και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Ακόμα η Θεία Λειτουργία έγινε με την παρουσία του Επάρχου Λήμνου κ. Αγγέλου Βλάττα, του Ταξίαρχου της 88 ΣΔ, του Διοικητή της 130 Σμηναρχίας Μάχης, του Διοικητού του Ναυτικού Σταθμού Λήμνου, του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημ. Μαρινάκη και πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του αείμνηστου Ποιμενάρχη τους. Τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας, η οποία ως άριστα προευτρεπίσθη από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου Αρχιμ. Γεράσιμο Πετρολέκα, απέδωσαν χοροί ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση των Μουσικολογιωτάτων κ.κ. Κωνστ. Σινάνη και Ιω. Καρπασινού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος αναφέρθηκε στον νέο της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ήξερε τι πρέπει να κάνει, αλλά δεν ήξερε τι όφειλε να είναι, γι’ αυτό και απήλθε λυπούμενος, καθώς δεν διέθετε την ταπείνωση, την αυτογνωσία και την ολιγάρκεια, που χαρακτήριζαν τη βιοτή του Τιμίου Προδρόμου και την προσωπικότητα του κεκοιμημένου Ποιμενάρχου της Λήμνου κυρού Ιεροθέου, του Ανδρίου”.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην πολιτεία του αοιδίμου Ιεράρχη, ως Διακόνου του μακαριστού Μητροπολίτου Κοζάνης Διονυσίου Ψαριανού, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Παύλου, επί της οδού Ψαρών στην Αθήνα, ως Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου και ως Μητροπολίτη Λήμνου.

Συνεχάρη δε τον άξιο διάδοχό του κ. Ιερόθεο Β’ (Καλογερόπουλο) το όνομα του οποίου, όπως είπε, σημαίνει τον αφιερωμένο στο Θεό και τον σταλμένο από τον Θεό, τον οποίο όντως ο Θεός, με την πρόταση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ και το σύμψηφο της Ιεραρχίας, απέστειλε προ έτους να ποιμάνει την ακριτική αυτή Ιερά Μητρόπολη και του ευχήθηκε μακρά, ακύμαντη και ανέφελη, καρποβριθή, θεοφιλή και λαοφιλή Ποιμαντορία.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεροθέου και εν συνέχεια Τρισάγιο επί του τάφου του, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, με την παρουσία όλων των Εφημερίων της Λήμνου.

Τέλος, στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου παρετέθη Επιμνημόσυνος δοχή.

Τις εκδηλώσεις επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου & Αγίου Ευστράτιου κ. Ιερόθεος Γ+’, ο οποίος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους τα πρώτα φέροντες και τον πιστό λαό για την παρουσία τους, επικαλούμενος σε όλους την ευχή του μακαριστού Προκατόχου του.

Δείτε πλούσια φωτογραφικά στιγμιότυπα: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων