20/06/2022 20/06/2022 Στην προσωπική γνωριμία και πνευματική σχέση του με τον νεοφανέντα Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη αναφέρθηκε χθες από την Ιερά Μονή Αγάθωνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.  Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος εκπληρώνοντάς το τάμα του, εναπόθεσε στην Λάρνακα με το άφθαρτο και ευωδιάζων σκήνωμα του Οσίου ένα προσωπικό Ιστορικό Αρχιερατικό Εγκόλπιο, επιδίδοντας στον...
20 Ιουνίου, 2022 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2022 - 10:49

Φωτογραφία ντοκουμέντο: Ο Μητροπολίτης Λήμνου με τον Όσιο Βησσαρίωνα

Διαδώστε:
Φωτογραφία ντοκουμέντο: Ο Μητροπολίτης Λήμνου με τον Όσιο Βησσαρίωνα

Στην προσωπική γνωριμία και πνευματική σχέση του με τον νεοφανέντα Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη αναφέρθηκε χθες από την Ιερά Μονή Αγάθωνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος. 

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος εκπληρώνοντάς το τάμα του, εναπόθεσε στην Λάρνακα με το άφθαρτο και ευωδιάζων σκήνωμα του Οσίου ένα προσωπικό Ιστορικό Αρχιερατικό Εγκόλπιο, επιδίδοντας στον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής π. Γερμανό και σχετική ιδιόχειρη επιστολή της δωρεάς του, στην οποία αναφέρει την ιστορία του Εγκολπίου.

Ο Μητροπολίτης Λήμνου τυγχάνει αδελφός της Μονής Αγάθωνος καθώς πριν 39 χρόνια εκάρη μοναχός, από τον μακαριστό πλέον, Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Γερμανό Δημάκο ενώ διατηρούσε πνευματικούς δεσμούς με τον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Στην επίσημη ενημέρωση για τον χθεσινό εορτασμό της Αγιοκατατάξεως στην Ιερά Μονή Αγάθωνος η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου δημοσίευσε μια φωτογραφία ντοκουμέντο με τον νυν Ποιμενάρχη της, διάκονο τότε, και τον Όσιο Βησσαρίωνα.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο Όσιος με τον Σεβασμιώτατο ως Διάκονο το 1984, στον αύλειο χώρο της Ιεράς τους Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων