06/06/2022 06/06/2022 Η Μητρόπολη Λήμνου εόρτασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, τη μνήμη του πρώτου Ποιμενάρχου της, εν Αγίοις Πατρός Στρατηγίου Πρώτου Επισκόπου Ηφαιστίας της Λήμνου, ο οποίος ανήκε στη χορεία των 318 Θεοφόρων Πατέρων, που συγκρότησαν την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ., με σκοπό να διαφυλάξουν ανόθευτη...
06 Ιουνίου, 2022 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2022 - 15:28

Η Κυριακή των Αγίων Πατέρων στη Φυσίνη

Διαδώστε:
Η Κυριακή των Αγίων Πατέρων στη Φυσίνη

Η Μητρόπολη Λήμνου εόρτασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, τη μνήμη του πρώτου Ποιμενάρχου της, εν Αγίοις Πατρός Στρατηγίου Πρώτου Επισκόπου Ηφαιστίας της Λήμνου, ο οποίος ανήκε στη χορεία των 318 Θεοφόρων Πατέρων, που συγκρότησαν την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ., με σκοπό να διαφυλάξουν ανόθευτη την χριστιανική πίστη από τις αιρετικές δοξασίες του Αρείου.

Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος προεξήρχε στον πανηγυρικό Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκαν στο Ιερό Προσκύνημα του Πολιούχου της νήσου, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Σώζοντος στη Φυσίνη.
Το Θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιερώνυμος Σχίζας, αναφερόμενος στη συμβολή των Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας για την προάσπιση της χριστιανικής πίστεως, με την αναίρεση των κακοδοξιών, με τις οποίες επιχείρησαν οι αιρετικοί να διχάσουν την Εκκλησία και να αποπροσανατολίσουν το ποίμνιό της από την οδό της σωτηρίας.
Έτσι λοιπόν, οι Άγιοι Πατέρες τις Εκκλησίας μας με τον φωτισμό και την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος κατόρθωσαν να διαφυλάξουν την ενότητα στους κόλπους της Εκκλησίας, για την οποία ακούσαμε τον Κύριο στο ευαγγελικό ανάγνωσμα να προσεύχεται εναγωνίως και να παρακαλεί τον Πατέρα Του, να την διατηρήσει μεταξύ των μαθητών Του.
Τέλος, ο κήρυκας τόνισε, ότι η ενότητα της πίστεως και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας επιτυγχάνονται, μόνο όταν με πνεύμα υπακοής και ταπείνωσης παραμένουμε ακλόνητοι μέσα στους κόλπους της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον π. Ιερώνυμο για τον λόγο πνευματικής οικοδομής που απηύθυνε καρδιακά προς το εκκλησίασμα και έκλεισε τη λατρευτική αυτή σύναξη ευλογώντας τους πιστούς και επικαλούμενος την δυνατή πρεσβεία του Αγίου Στρατηγίου να σκεπάζει και να προστατεύει το λαό της Λήμνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων