27/08/2019 27/08/2019 ΛΗΜΝΟΣ – Νατάσα Ταραράκη Πενθεί η Λήμνος αλλά και τα άλλα ακριτικά νησιά του Βορειονατολικού Αιγαίου, για την κοίμηση του μακαριστού Ποιμενάρχη  Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, κυρού Ιεροθέου. Το νησί αναμένει το Ιερό Σκήνωμα απόψε, μετά τα μεσάνυχτα και αύριο θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Μέ βάση το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στις 2.30...
27 Αυγούστου, 2019 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2019 - 17:26

Η Λήμνος “αποχαιρετά” τον αξέχαστο Ποιμενάρχη της- Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες

Διαδώστε:
Η Λήμνος “αποχαιρετά” τον αξέχαστο Ποιμενάρχη της- Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες

ΛΗΜΝΟΣ – Νατάσα Ταραράκη

Πενθεί η Λήμνος αλλά και τα άλλα ακριτικά νησιά του Βορειονατολικού Αιγαίου, για την κοίμηση του μακαριστού Ποιμενάρχη  Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, κυρού Ιεροθέου.

Το νησί αναμένει το Ιερό Σκήνωμα απόψε, μετά τα μεσάνυχτα και αύριο θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.
Μέ βάση το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στις 2.30 τα ξημερώματα θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής του Ιερού σκηνώματος στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Μυρίνης. Θα ακολουθήσει ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου από τους Ιερείς. Και αύριο το πρωί στις 7.00 π.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος. Θα ακολουθήσει ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου από τους Ιερείς, και λαϊκό προσκύνημα.

Αύριο το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Επίσης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου κηρύσσεται τριήμερο πένθος, ενώ οι σημαίες στο Δημαρχιακό κτίριο και σε όλα τα Δημοτικά καταστήματα κυματίζουν μεσίστιες. Επίσης, αύριο θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λήμνου, κυρός Ιερόθεος εκοιμήθη χθες σε ηλικία 85 ετών. Ο Μακαριστός διεκομίσθη το Σάββατο στο νοσοκομείο Λήμνου με λοίμωξη του αναπνευστικού και εν συνεχεία με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Τοποτηρητής ορίστηκε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κύριος Ιάκωβος.

Ο Ποιμενάρχης της Λήμνου ήταν αγαπητός στο νησί και μια ήσυχη δύναμη λένε πολλοί αλλά κυρίως ήταν εκεί για όποιον του χτυπούσε την πόρτα.

Ο Αντώνης Διαματάρης για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Λήμνου

Τη θλίψη του για την εκδημία του Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και τον λαό του νησιού, εκφράζει ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό Αντώνης Διαματάρης.

«Σήμερα η Λήμνος το ακριτικό νησί του Αιγαίου, έχασε τον ποιμενάρχη του, τον Γέροντα Ιερόθεο, μετά από μια μακρά ασθένεια. Ως Λήμνιος θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη μου για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη, ο οποίος υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση τον τόπο μας και το λαό μας επί 31 ολόκληρα χρόνια. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στον λαό της Λήμνου» σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Διαματάρης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών εκφράζει την πεποίθησή του ότι η Εκκλησία της Ελλάδος υπό την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου «θα εκλέξει τον πλέον κατάλληλο διάδοχό του, ούτως ώστε να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο πνευματικά η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπροέδρου της Βουλής

Με ένα συλλυπητήριο μήνυμα “αποχαιρέτισε” τον Αξέχαστο Ποιμενάρχη ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιερόθεου.
Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος στα τριανταένα χρόνια της ποιμαντικής διακονίας του, εργάστηκε ακούραστα για την τοπική εκκλησία, ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον είχε ανάγκη, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο. Έχοντας επιτελέσει στο ακέραιο τα αρχιερατικά του καθήκοντα, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα θρησκευτικής και κοινωνικής προσφοράς, ένα λαμπρό σημείο αναφοράς στην ιστορία του τόπου μας.
Η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος και όσοι δέχθηκαν τη φροντίδα και καθοδήγησή του πενθούν σήμερα για την απώλεια ενός πολύτιμου συμπαραστάτη και συμβούλου.
Εύχομαι γαλήνη και ανάπαυση στην ψυχή του».

Κλειστά σε ένδειξη πένθους τα εμπορικά καταστήματα 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους και στους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ιερόθεου.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της 27/8/2019 αποφασίσθηκε , να είναι κλειστά τα καταστήματα την Τετάρτη 28/8/2019 από τις 12.00μ.μ έως και το πέρας της εξόδιου ακολουθίας και να παραστούν τα μέλη του Δ.Σ σε αυτή.

Ο Πρόεδρος, η Γενική Γραμματέας

Ψαρράς Χρυσόστομος-Ροδάνου Ελένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Υφ. Εξωτερικών «αποχαιρετά» τον Μακαριστό Μητροπολίτη

Η Ιερά Σύνοδος γα την εκδημία του μακαριστού Μητρ. Λήμνου

Ποιος ήταν o Μητρ. Λήμνου κυρός Ιερόθεος

Την Τετάρτη η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητρ. Λήμνου

Ο Μητρ. Μυτιλήνης τοποτηρητής στην Μητρ. Λήμνου

Μητρ.Λήμνου κυρός Ιερόθεος: «Το νησί της Λήμνου είναι η νύφη του Βορρά»

Η Λήμνος ετοιμάζεται να δεχθεί τον Ποιμενάρχη της

Βιογραφικό

Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Υπέρτιμος και Έξαρχος Παντός Αιγαίου Πελάγους Ιερόθεος (Γαρύφαλλος) γεννήθηκε στην Άνδρο το 1934. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Οξφόρδη. Κληρικός χειροτονήθηκε το 1954 και -υπηρέτησε ως Πρωτοσύγγελος, Κατηχητής, Ιεροκήρυξ και Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στην Κοζάνη, στο Λονδίνο, στην Ορεστιάδα και στην Αθήνα. Διετέλεσε Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1968-1988), Μέλος Συνοδικών Επιτροπών και Επιμελητής του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου (1974-1989). Έχει συμμετάσχει σε πλείστα συνέδρια, έχει εκπροσωπήσει και την Εκκλησία της Ελλάδος σε πολλές εκδηλώσεις ομόδοξων και ετερόδοξων Εκκλησιών. Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου το 1988.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Aγίου Ευστρατίου κυρός Ιερόθεος μιλά για το νησί της Λήμνου με περισσή αγάπη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων