08/09/2021 09/09/2021 Η νήσος Λήμνος εόρτασε με μεγαλοπρέπεια τον προστάτη της, Άγιο Σώζοντα. Ο Ιερός προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Σώζοντος ευρίσκεται στο νοτιανατολικό άκρο του νησιού (στο χωριό Φυσίνη) και τυγχάνει σημείο αναφοράς για του λημνιούς είτε ζουν στον τόπο τους, είτε είναι ξενιτεμένοι εντός ή εκτός της χώρας. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος...
08 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2021 - 8:11

Η Λήμνος εόρτασε τον Προστάτη Άγιο Σώζοντα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Λήμνος εόρτασε τον Προστάτη Άγιο Σώζοντα (ΦΩΤΟ)

Η νήσος Λήμνος εόρτασε με μεγαλοπρέπεια τον προστάτη της, Άγιο Σώζοντα.

Ο Ιερός προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Σώζοντος ευρίσκεται στο νοτιανατολικό άκρο του νησιού (στο χωριό Φυσίνη) και τυγχάνει σημείο αναφοράς για του λημνιούς είτε ζουν στον τόπο τους, είτε είναι ξενιτεμένοι εντός ή εκτός της χώρας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε αρχιερατικό σύλλειτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, έχοντας αναλάβει και την διακονία του κηρύγματος.

Παρόντες ήταν ο Επαρχος, ο Δήμαρχος, ο Ταξίαρχος της Λήμνου ως και άλλοι εκπρόσωποι του Στρατού και άλλων φορέων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Αρχιερείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, ως και τους προσελθόντες επισήμους και τον λαό της Λήμνου ο οποίος τίμησε το προστάτη Άγιο του νησιού και συμμετείχε στην λαμπρή εορτή παρά τους θυελλώδεις ανέμους οι οποίοι επικρατούσαν σε όλο το νησί και ιδιαίτερα στην περιοχή.

Φωτογραφίες: Τσιπουρίδης Διογένης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων