09/07/2023 09/07/2023 Η Λήμνος υποδέχθηκε αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Γερόντισσας από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους, το απόγευμα του Σαββάτου, στο λιμάνι της Μύρινας, όπου η Ιερά Εικόνα ήρθε με σκάφος του Λιμενικού και την συνοδεία αλιευτικών σκαφών. Την Ιερά Εικόνα και τους εκπροσώπους της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους υποδέχθηκαν, ο...
09 Ιουλίου, 2023 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2023 - 10:49

Η Λήμνος υποδέχθηκε την Παναγία “Γερόντισσα” από την Ι. Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους

Διαδώστε:
Η Λήμνος υποδέχθηκε την Παναγία “Γερόντισσα” από την Ι. Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους

Η Λήμνος υποδέχθηκε αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Γερόντισσας από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους, το απόγευμα του Σαββάτου, στο λιμάνι της Μύρινας, όπου η Ιερά Εικόνα ήρθε με σκάφος του Λιμενικού και την συνοδεία αλιευτικών σκαφών.

Την Ιερά Εικόνα και τους εκπροσώπους της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους υποδέχθηκαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Γαβριήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος με την συνοδεία των ιερέων της Μητροπόλεως.

Τίμηξσαν με την παρουσία τους οι τοπικές αρχές, ο Επάρχος κ. Βλάττας Άγγελος, ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Μαρινάκης, ο στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Κορρές με αντιπροσωπεία αξιωματικών καθώς και πρόεδροι συλλόγων και σωματείων.

Πλήθος Λημνίων με ιδιαίτερη συγκίνηση υποδέχθηκαν την ιερά εικόνα η οποία και θα παραμείνει ως κειμήλιο στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος Μύρινας Λήμνου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων