12/01/2023 12/01/2023 Η πρώτη Ιερατική Σύναξη στο νέο έτος πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μυρίνης. Πριν την έναρξή της τελέστηκε Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Γρηγορίου Επισκόπου Νύσσης, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου. Στη συνέχεια, ακολούθησε η Ιερατική Σύναξη στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο, κατά την οποία ευλογήθηκε και...
12 Ιανουαρίου, 2023 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2023 - 10:18

Η πρώτη Ιερατική Σύναξη για το 2023 και κοπή Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Λήμνου

Διαδώστε:
Η πρώτη Ιερατική Σύναξη για το 2023 και κοπή Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Λήμνου

Η πρώτη Ιερατική Σύναξη στο νέο έτος πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μυρίνης. Πριν την έναρξή της τελέστηκε Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Γρηγορίου Επισκόπου Νύσσης, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η Ιερατική Σύναξη στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο, κατά την οποία ευλογήθηκε και διανεμήθηκε η Βασιλόπιτα.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του, καθώς του δόθηκε με τη Σύναξη αυτή η ευκαιρία να αντικρύσει εκ του σύνεγγυς τα πρόσωπα όλων των κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης και να ανταλλάξει μαζί τους καρδιακές ευχές κατά την έναρξη του νέου έτους.

Ακόμη, υπογράμμισε την πολυτιμότητα των Ιερατικών Συνάξεων, διότι μέσω αυτών επιβεβαιώνεται και ανατροφοδοτείται η αναγκαία ενότητα και αγάπη των Κληρικών, ως μελών της κοινής πνευματικής οικογένειας.

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος έδωσε κατευθύνσεις προς τον Ιερό Κλήρο της Τοπικής Εκκλησίας, σχετικά με το ποιμαντικό έργο και τους στόχους της νέας χρονιάς, ενώ πάντες έλαβαν ως ευλογία βιβλία πνευματικής οικοδομής, αλλά και υφάσματα ιερατικών αμφίων, τα οποία δώρισε γι’ αυτό το σκοπό στην Ιερά Μητρόπολη Λήμνου η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια του Γενικού Διευθυντού της Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, προς τον οποίον εκφράστηκε η βαθιά ευγνωμοσύνη όλων.

Ευχαριστίες εκφράστηκαν επίσης στους συντοπίτες μας κ. Τάση Λασκαρίδη και στη σύζυγό του Ρένα, οι οποίοι προσέφεραν στους ιερείς από ένα δοχείο βραβευμένου ποιοτικά ελαιόλαδου παραγωγής τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων