21/12/2022 21/12/2022 Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μυρίνης, επί τη ενάρξει του Αγίου Δωδεκαημέρου. Το ιερό μυστήριο τέλεσε, τη Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης και προϊστάμενο του ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Ιερώνυμο Σχίζα,...
21 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:36
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2022 - 21:42

Ιερό Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μυρίνης

Διαδώστε:
Ιερό Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μυρίνης

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μυρίνης, επί τη ενάρξει του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Το ιερό μυστήριο τέλεσε, τη Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης και προϊστάμενο του ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Ιερώνυμο Σχίζα, τον Εφημέριο του ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νικόλαο Καλογιάννη, καθώς και τους Διακόνους της Ιεράς Μητρόπολης.

Πριν το πέρας του Ιερού Ευχελαίου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης απηύθυνε λόγο πνευματικής οικοδομής προς τους ευλαβείς χριστιανούς, αναφερθείς στην ιδιαίτερη σημασία του μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου που επιτελείται για τον αγιασμό και την ίαση των ψυχών και των σωμάτων των πιστών, αλλά και στο βαθύτερο νόημα της επικείμενης μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων