09/08/2023 09/08/2023 Με ιδιαίτερη χαρά η  Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου πληροφορήθηκε τη μετονομασία οδών στην πόλη της Μύρινας. Ανάμεσα στις προσωπικότητες αυτές τιμώνται και δύο Μητροπολίτες Λήμνου. Ο Μητροπολίτης Στέφανος (Δανιηλίδης), ο οποίος ήταν ο πρώτος Ποιμενάρχης της απελευθερωμένης από τον οθωμανικό ζυγό Λήμνου και ο μόνος Λημνιός στην κατάταξη Μητροπολίτης, γεννημένος στις Σάρδες της...
09 Αυγούστου, 2023 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2023 - 14:45

Μετονομασία οδών στη Μύρινα προς τιμήν δύο Μητροπολιτών Λήμνου

Διαδώστε:
Μετονομασία οδών στη Μύρινα προς τιμήν δύο Μητροπολιτών Λήμνου

Με ιδιαίτερη χαρά η  Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου πληροφορήθηκε τη μετονομασία οδών στην πόλη της Μύρινας. Ανάμεσα στις προσωπικότητες αυτές τιμώνται και δύο Μητροπολίτες Λήμνου.

Ο Μητροπολίτης Στέφανος (Δανιηλίδης), ο οποίος ήταν ο πρώτος Ποιμενάρχης της απελευθερωμένης από τον οθωμανικό ζυγό Λήμνου και ο μόνος Λημνιός στην κατάταξη Μητροπολίτης, γεννημένος στις Σάρδες της Λημνίας Γης. Και ο Μητροπολίτης Ιερόθεος Β΄(Γαρύφαλλος), ο οποίος ήταν από τους μακροβιότερους στη διαποίμανση της Ιεράς μας Μητρόπολης (1989-2019) και κατέλιπε πλούσιο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο.

Σε ανακοίνωση της Ιερά Μητρόπολη χαρακτηρίζει αξιέπαινη την 108/2023 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, ιδιαιτέρως για την ομοφωνία της, επειδή τιμά, όπως αναφέρει “έμπρακτα προσωπικότητες από διάφορους χώρους, οι οποίες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινωνία με την προσφορά τους”.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος ο Γ’, ως διάδοχος των τιμωμένων προκατόχων του επαινεί όλους όσους τιμούν με ενέργειες του πρόσωπα της τοπικής ζωής και ιστορίας, διότι η πράξη τους τιμά την κοινωνία της Εκκλησίας της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων