18/07/2022 18/07/2022 Με ιδιαίτερη χαρά ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Συλλόγου “The Lemnos Friends of Anzac” και παρέστη το πρωΐ της Παρασκευής, 15 Ιουλίου, στην επίσημη παρουσίαση του έργου “Ψηφιακές διαδρομές Ιστορικού Τουρισμού στη Λήμνο, Anzac digital Tourism Scenarios” με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και δικαιούχο της...
18 Ιουλίου, 2022 - 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2022 - 14:02

Ο Μητροπολίτης Λήμνου αναφέρθηκε στην αξία του ιστορικού και θρησκευτικού τουρισμού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λήμνου αναφέρθηκε στην αξία του ιστορικού και θρησκευτικού τουρισμού

Με ιδιαίτερη χαρά ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Συλλόγου “The Lemnos Friends of Anzac” και παρέστη το πρωΐ της Παρασκευής, 15 Ιουλίου, στην επίσημη παρουσίαση του έργου “Ψηφιακές διαδρομές Ιστορικού Τουρισμού στη Λήμνο, Anzac digital Tourism Scenarios” με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και δικαιούχο της ενταγμένης πράξης το Δήμο Λήμνου.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείου Varos Village, παρουσία του Γ. Γ. Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, του Διοικητή της 88 Σ.ΔΙ κ. Κων/νου Τακόπουλου καθώς επίσης και εκπροσώπων των ομογενών Βουλευτών μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, παρουσιάστηκε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονία κ. Βλάση Βλασίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας κ. Αλέξανδρο Τζωρτζακάκη το έργο που αφορά στην ανάδειξη με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα του ρόλου που διαδραμάτισε η Λήμνος στη Μάχη της Καλλίπολης και της σχέσης που δημιούργηθηκε ανάμεσα στους Λημνιούς και τα μέλη του συμμαχικού εκστρατευτικού σώματος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Τhe Lemnos Friends of Anzac” κ. Στέλιος Μάντζαρης παρουσίασε τις ομορφιές και τις δυνατότητες ανάπτυξης του νησιού και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου κ. Κανταράς τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, που αποτελούν εγγύηση για τους επισκέπτες της Λήμνου.

Ο Σεβ. κ. Ιερόθεος στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε και αφού συνεχάρη ολους τους εμπλεκόμενους φορείς υλοποίησης του εξαιρετικού αυτού έργου, αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία που προσδίδει η ανάδειξη του ιστορικού και θρησκευτικού τουρισμού και δήλωσε για μια ακόμη φορά τη διάθεση της τοπικής Εκκλησίας, να σταθεί αρωγός με κάθε πρόσφορο μέσο στην ανάδειξη και διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων