04/05/2022 04/05/2022 Θλίψη μεγάλη προκάλεσε, ιδιαιτέρως στην Εκκλησία της Ελλάδος, η κοίμηση του Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου τις πρωινές ώρες της 2ας Μαΐου 2022. Ο μεταστάς, αισθανόμενος αδιαθεσία, άφησε την τελευταία πνοή του στον τόπο που γεννήθηκε, ανατράφηκε και υπηρέτησε πολλά χρόνια προ της εκλογής του. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, πληροφορηθείς την...
04 Μαΐου, 2022 - 13:10

Ο Μητροπολίτης Λήμνου για την κοίμηση του μακαριστού Δράμας Παύλου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λήμνου για την κοίμηση του μακαριστού Δράμας Παύλου

Θλίψη μεγάλη προκάλεσε, ιδιαιτέρως στην Εκκλησία της Ελλάδος, η κοίμηση του Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου τις πρωινές ώρες της 2ας Μαΐου 2022. Ο μεταστάς, αισθανόμενος αδιαθεσία, άφησε την τελευταία πνοή του στον τόπο που γεννήθηκε, ανατράφηκε και υπηρέτησε πολλά χρόνια προ της εκλογής του.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, πληροφορηθείς την αιφνίδια κοίμηση του κυρού Παύλου, τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του, δεδομένου ότι τις προηγούμενες τρεις συνεχείς ημέρες είχε την χαρά να συναναστραφεί τον μεταστάντα, κατά τις λειτουργικές και επετειακές εκδηλώσεις στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας, με αφορμή την εορτή των εν Ναούση νεομαρτύρων και την επέτειο ολοκαυτώματος της Νάουσας, όπου και οι δυο μαζί με άλλους συμμετείχαν.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Εσυτρατίου, η εκφώνηση του θείου Λόγου κατά τον Εσπερινό της εορτής από τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας αποδείχθηκε το κύκνειο άσμα του. «Οι παραινέσεις του προς τους συμπατριώτες του Ναουσαίους έμελλε να γίνουν αιώνια παρακαταθήκη πατριωτική και αφυπνιστική.
Ο χειμαρρώδης λόγος του για μια ακόμη φορά αποκάλυπτε την πίστη του στον Αναστημένο Κύριο, το υψηλό του εθνικό φρόνημα και την ευθυκρισία του για σοβαρά θέματα που απασχολούν τον λαό».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου είχε καταθέσει τον θαυμασμό του για όσα ακούσθηκαν στο κήρυγμα και τις ευχαριστίες του για την πνευματική ωφέλεια που παρείχε σε όλους. Με αφορμή δε την χθεσινή (3.5.2022) εξόδιο ακολουθία του μεταστάντος εκλεκτού Ιεράρχου απευθύνει στον ευσεβή ιερό Κλήρο και τον λαό της απορφανισθείσας Εκκλησιαστικής Επαρχίας τα συλλυπητήριά του με την προσευχή να αναπαύει ο Αναστάς Κύριος της Ζωής την ψυχή του στο φως της αιωνιότητός Του και εύχεται η ιστορία να εκτιμήσει το επιτελεσθέν έργο στην Μητρόπολη που του εμπιστεύθηκε η Θεία Χάρις επί 17ετία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων