18/10/2022 18/10/2022 Το πρωί της Τρίτης 18 Οκτωβρίου 2022, ημέρας εορτασμού της 110ης επετείου της απελευθερώσεως της νήσου του Αγίου Ευστρατίου από τον τουρκικό ζυγό, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Μυρίνης, πανηγυρική Δοξολογία, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά το πέρας της...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 15:48

Ο Μητροπολίτης Λήμνου στην 110η Επέτειο Απελευθέρωσης του Αγίου Ευστρατίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λήμνου στην 110η Επέτειο Απελευθέρωσης του Αγίου Ευστρατίου

Το πρωί της Τρίτης 18 Οκτωβρίου 2022, ημέρας εορτασμού της 110ης επετείου της απελευθερώσεως της νήσου του Αγίου Ευστρατίου από τον τουρκικό ζυγό, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Μυρίνης, πανηγυρική Δοξολογία, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την σημαντικότητα της επετειακής αυτής ημέρας, αναφερόμενος στην αξία του πολύτιμου αγαθού της ελευθερίας που απολαμβάνουμε.

Τέλος, εξέφρασε θερμότατες ευχαριστίες προς τους παρόντας Δήμαρχο, εκπροσώπους Επάρχου και Ταξιάρχου και άλλων Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και φορέων και προς τους πιστούς, που αναποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Τοπικής Εκκλησίας, προσήλθαν να τιμήσουν την επετειακή ημέρα, εκφράζοντας την ανάγκη συμμετοχής όλων μας στον πανηγυρισμό των κατοίκων της νήσου του Αγ. Ευστρατίου, οι οποίοι λόγω δυσμενών και απαγορευτικών καιρικών συνθηκών εόρτασαν μόνοι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων