05/10/2020 05/10/2020 Η Εκκλησία μας τίμησε χθες , Κυριακή 4 Οκτωβρίου, την μνήμη του Αγίου Ιεροθέου  πρώτου Επισκόπου Αθηνών και εόρτασε τα ονομαστήριά του  ο Σεβ.Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κος Ιερόθεος. Το Σάββατο τελέσθηκε ο Εσπερινός της εορτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μυρίνης, προεξάρχοντος του ερτάζοντος Ιεράρχου, πλαισιούμενος από όλο τον Ιερό Κλήρο του νησιού και άλλους  κληρικούς.Τον...
05 Οκτωβρίου, 2020 - 11:39
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2020 - 11:40

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λήμνου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λήμνου
Η Εκκλησία μας τίμησε χθες , Κυριακή 4 Οκτωβρίουτην μνήμη του Αγίου Ιεροθέου  πρώτου Επισκόπου Αθηνών και εόρτασε τα ονομαστήριά του  ο Σεβ.Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κος Ιερόθεος.
Το Σάββατο τελέσθηκε ο Εσπερινός της εορτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μυρίνης, προεξάρχοντος του ερτάζοντος Ιεράρχου, πλαισιούμενος από όλο τον Ιερό Κλήρο του νησιού και άλλους  κληρικούς.Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Παν/τος Αρχιμ.Νικάνωρ Καραγιάννης, ιεροκήρυξ της Ι.Μητροπόλεως Κηφισίας.Στο τέλος της ακολουθίας ευχαρίστησε τον συμπροσευχόμενο Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κο Νικόλαο, ο Σεβ. Ιερόθεος καθώς και το ευάριθμο εκκλησίασμα.
Την Κυριακή, κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε ο Όρθρος και η δισαρχιερατική Θεία  Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. κου Νικολάου, συμπαραστατούμενος από τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη της Λήμνου και με την συμμετοχή πλειάδος  κληρικών. Το παρών έδωσαν οι τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές και άλλες αρχές, τις οποίες ευχαρίστησε δεόντως ο Σεβ.Ιερόθεος. Στο κοινωνικό κήρυξε ο Σεβ. κος Νικόλαος.Στο τέλος της ευχαριστιακής σύναξης τελέσθηκε τρισάγιο από τον Σεβ. κο Ιερόθεο επι του μνήματος του προκατόχου του μακαριστού κυρού Ιεροθέου. Άξιο παρατήρησης είναι το γεγονός ότι αυθόρμητα έσπευσαν να ευχηθούν στον πνευματικό τους πατέρα πλήθος λημνιών και ποικιλότροπα του εξέφραζαν τον σεβασμό τους και την αγάπη τους.
Φωτογραφίες Διογένης Τσιπουρίδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων