02/06/2022 02/06/2022 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, με την προσήκουσα τιμή και την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη, υποδέχθηκε μαζί με τους Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του, Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, απότμημα εκ του ιερού και χαριτοβρύτου λειψάνου του νεοφανέντος Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, προσφάτως αγιοκαταταχθέντος στο αγιολόγιο της Εκκλησίας...
02 Ιουνίου, 2022 - 21:26
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2022 - 21:37

Υποδοχή ιερού λειψάνου Αγίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου

Διαδώστε:
Υποδοχή ιερού λειψάνου Αγίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, με την προσήκουσα τιμή και την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη, υποδέχθηκε μαζί με τους Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του, Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, απότμημα εκ του ιερού και χαριτοβρύτου λειψάνου του νεοφανέντος Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, προσφάτως αγιοκαταταχθέντος στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας από το Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το ιερό λείψανο προσκόμισαν στο νησί της Λήμνου, κατόπιν αιτήματος της ενορίας του Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δημοτικού Διαμερίσματος, ο Ιερομόναχος Ιερώνυμος και ο Μοναχός Φλαβιανός, αδελφοί της Σεβασμίας και Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής των, Γέροντα Ελισαίον.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την υποδοχή του αγίου λειψάνου, στη σύντομη προσλαλιά του, βαθύτατα συγκινημένος, ευχαρίστησε στο πρόσωπο των παρόντων, τον Σεβαστό Καθηγούμενο και την περί Αυτόν Μοναστική Αδελφότητα, για την μεγάλη ευλογία που επιφύλαξαν στην Ιερά Μητρόπολή μας, στον πιστό και φιλάγιο λαό του νησιού μας και ιδιαιτέρως στους απογόνους των πονεμένων προσφύγων συμπατριωτών του Οσίου, οι οποίοι βρήκαν καταφυγή και φιλοξενία στην κωμόπολη του Αγίου Δημητρίου, ως θύματα της Μικρασιατικής τραγωδίας.

Ο αντιπρόσωπος της Μονής Ιερομόναχος π. Ιερώνυμος, αφού προηγουμένως εξέφρασε τον σεβασμό και την βαθύτατη εκτίμηση του Γέροντος Ελισαίου στο πρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου, μετέφερε τον αναστάσιμο χαιρετισμό και την αγάπη του, τονίζοντας τα αισθήματα χαράς και πνευματικής αγαλλιάσεως με τα οποία απεδέχθη η Ιερά Αδελφότητα το αίτημα της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Λήμνου, συμμεριζόμενη την πνευματική ανάγκη των συμπατριωτών του Οσίου.

Επεσήμανε δε το γεγονός, ότι σε επιστολές του Οσίου, οι οποίες διασώζονται, υπάρχουν αναφορές του στις πολλές επιστηρικτικές επισκέψεις του σε συγγενικά του πρόσωπα, με αφορμή θέματα που αφορούσαν το Μετόχι της Μονής στο Προπούλι, αλλά και της ανάγκης του να συναντήσει και να στηρίξει πνευματικά τους ευσεβείς συμπατριώτες του από το Ρέις Ντερέ, στον Άγιο Δημήτριο.

Το προσφερθέν ιερό απότμημα του αγ. λειψάνου θα μεταφερθεί επίσημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του νησιού μας, για να ζει ο Όσιος «από του νυν και έως του αιώνος» ανάμεσα των συμπατριωτών του και να αποτελεί γι’ αυτούς τον ουσιαστικό σύνδεσμο με την αλησμόνητη Πατρίδα, αλλά και την πηγή δυνάμεως, ενισχύσεως και αγιασμού τους.

Προσευχή όλων μας είναι να πρεσβεύει ο Όσιος, για να καρποφορήσει ο διακαής πόθος του Ποιμενάρχου μας, περί ιδρύσεως Ιεράς Μονής στο νησί μας, η οποία θα αποτελέσει τον πνευματικό πνεύμονα, που θα οξυγονώνει όλο το Σώμα της Τοπικής Εκκλησίας, όπως τέτοια πνοή και ζωή προσέφερε στον κόσμο με την ακριβή μοναχική πολιτεία του ο συναριθμούμενος στους εν Λήμνω αγίους, Ιερώνυμος ο Σιμωνοπετρίτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων