10/09/2019 10/09/2019 Η Α΄ Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, για το νέο Εκκλησιαστικό έτος συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου,  την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος». Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς...
10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2019 - 17:08

Α΄ Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά

Διαδώστε:
Α΄ Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά

Η Α΄ Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, για το νέο Εκκλησιαστικό έτος συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου,  την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Στην αρχή της Ιερατικής Συνάξεως τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός επ’ ευκαιρία τη ενάρξεως του νέου εκκλησιαστικού έτους, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, απηύθυνε προς όλους τους κληρικούς λόγια αγάπης και πατρικές ευχές, τονίζοντας τον ζήλο και την που θα πρέπει να διακατέχει τον ιερέα για την διακονία του πνευματικού του έργου επιτελεί μέσα στη σύγχρονη κοινωνία, ενώ έκανε και μία μικρή ανασκόπηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά τους θερινούς μήνες όπου και δεν είχαν συγκληθεί η καθιερωμένες μηνιαίες συνάξεις, όπως τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σοχού και η λειτουργία του Θερινού Φιλοξενείου Νέων.   

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του προς τους κληρικούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σωστή ποιμαντική προσέγγιση των προβλημάτων των ανθρώπων, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι Ιερείς θα πρέπει να είναι συνεχώς δίπλα στους δοκιμαζόμενους και να θυμούνται πάντοτε ότι η διακονία τους δεν είναι υπεράνω των προβλημάτων αυτών, ενώ παράλληλα τους προέτρεψε να ζούνε με την συχνότητα του Ουρανού, έχοντας ταπεινό φρόνημα και παραδείγματα τους Βίους των Αγίων. 

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του και παίρνοντας αφορμή από την έναρξη του σχολικού έτους, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, σημείωσε την σπουδαιότητα της λειτουργικής αγωγής των παιδιών μας και την σωστή προσέγγιση των νέων μέσα από την αγάπη και την επικοινωνία με τους μαθητές και δασκάλους, ενώ αναφέρθηκε στην έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων για το τρέχον ιεραποστολικό έτος βάση του σχεδιαγράμματος των μαθημάτων, σύμφωνα και με την πρόσφατη Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, μέσα από το οποίο θα πρέπει να μεταδίδεται το υγιές περιεχόμενο της Πίστεως μας και να γίνεται προσπάθεια σωστής γνωριμίας με των νέων με την Εκκλησίας, καθώς επίσης στα φροντιστηριακά μαθήματα, τα μαθήματα Ψηφιδωτού, Αγιογραφίας και Βυζαντινής Μουσικής, τα οποία παραδίδονται δωρεάν στο Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο «Αγία Κυράννα».

Εν συνεχεία του λόγου του Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα που λαμβάνουν χώρα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, και στην επανέναρξη των εκπαιδευτικών σεμιναρίων δια βίου μάθησης, της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», ενώ ανακοίνωσε και την ίδρυση πρότυπου κέντρου για την Δυσλεξία και τις μαθησιακές δυσκολίες.

Ακολούθησε ενημέρωση των Ιερέων για την πορεία των έργων σε διάφορους ναούς της επαρχίας μας, ενώ συζητήθηκε και το θέμα των διορισμών των νέων εκκλησιαστικών συμβουλίων από την νέα χρονιά.

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, έκανε αναφορά στις επερχόμενες εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά  Μητρόπολη στο άμεσο χρονικό διάστημα με πρώτη την Ιερά Αγρυπνία, η οποία τελεσθεί επί τη ευκαιρία της επετείου της κατά θαυμαστόν τρόπο ευρέσεως του Σεπτού Λειψάνου της Αγίας Νεομάρτυρός Κυράννης της Οσσαίας, την Τετάρτη το απόγευμα 11 Σεπτεμβρίου, εις τον ιστορικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης, όπου παράλληλα θα τιμηθεί και η μνήμη του εκ Βερτίσκου καταγομένου Αγίου Γαβριήλ του Ιβηρίτου.

Ανακοινώθηκαν επίσης τα Εγκαίνια στις 14 Σεπτεμβρίου του νέου Ιερού Ναού της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού και του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίου Θεοδώρου Γαβρά στις 5 Οκτωβρίου, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στην επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Ακολούθησε ευρεία ενημέρωση για την πορεία των έργων που είναι υπό εξέλιξη στις κατά τόπους ενορίες, καθώς και διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των κατά τόπων ενορίών της Μητροπόλεως μας.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων