13/11/2019 13/11/2019 Με την τέλεση του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου, το οποίο και πραγματοποιήθηκε μέσα σε χαρμόσυνο κλίμα και με την πρέπουσα ιεροπρέπεια, κορυφώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώνει και εφέτος η Αποστολική πόλη των Θεσσαλονικέων, επί τη ευκαιρία της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως. Καθ´ όλη την διάρκεια της λατρευτικής συνάξεως συνεχιζόταν με...
13 Νοεμβρίου, 2019 - 15:14

Αρχιερατικό συλλείτουργο ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης

Με την τέλεση του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου, το οποίο και πραγματοποιήθηκε μέσα σε χαρμόσυνο κλίμα και με την πρέπουσα ιεροπρέπεια, κορυφώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώνει και εφέτος η Αποστολική πόλη των Θεσσαλονικέων, επί τη ευκαιρία της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως.

Καθ´ όλη την διάρκεια της λατρευτικής συνάξεως συνεχιζόταν με αμείωτο ρυθμό το Ιερό Προσκύνημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η οποία εκομίσθη από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μεγίστη Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους όπου και αποθησαυρίζεται υπό του Καθηγουμένου Αυτής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γέροντος Εφραίμ, συνοδεία Αγιορειτών Πατέρων.

Του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, ο οποίος Χοροστάτησε του Όρθρου, Γρεβενών κ. Δαβίδ και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι, με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ.Θ. Πανοσιολ. Αρχιμ. Π. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, ενώ εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ, ο οποίος και προέστη της χτεσινοβραδινής κατανυκτικής Αγρυπνίας, ομιλώντας στο τέλος επικαίρως προς τους ευλαβείς πιστούς, ενορίτες και προσκυνητές που υπερεπλήρωσαν τον πανσεβάσμιο Ιερό Ναό.

Τον Θείο Λόγο διακόνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αναφερόμενος εκτενώς στην προσωπικότητα του Μεγαλοφώνου Πατρός και Διδασκάλου της Ορθοδόξου Πίστεως, τονίζοντας ιδιαιτέρως τα χαρακτηρίστηκα της Μορφής του ως τον κατεξοχήν Άγιο της Θείας Ευχαριστίας, ενώ παράλληλα προέτρεψε όλο το παριστάμενο εκκλησίασμα να διαβάσει τους λόγους του Αγίου Ιωάννου ώστε να ωφεληθούν Πνευματικά από απ’ αυτούς. Καταλήγοντας, ευχαρίστησε εκ μέρους της χορείας των Ιεραρχών και των Κληρικών τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και πολιό Γέροντα τους κ.κ. Άνθιμο, για την πρόσκληση που τους απεύθυνε ώστε να παραστούν κατά την εφετινή μεγάλη αυτή εορτή της Αγιοτόκου πόλεως της Θεσσαλονίκης.

Προ της Απολύσεως τόσο ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, όσο και ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δημήτριος Χάνδακας, εξέφρασαν λόγους ευχαριστίας προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Βατοπαιδίου π. Εφραίμ και την Συνοδεία του, για την μεγάλη ευλογία που παρείχαν κομίζοντας το Ιερό αυτό Θησαύρισμα της Ορθοδόξου Πίστεως μας.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου θα παραμείνει προς προσκύνηση και πνευματικό αγιασμό των πιστών και του τόπου έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, και καθημερινά θα τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων