26/07/2020 26/07/2020 Με την δέουσα τιμή και ιεροπρέπεια η πόλη του Λαγκαδά και η Ιερά Μητρόπολη τίμησαν την μνήμη της Προστάτιδος, Πολιούχου και Εφόρου της επαρχίας, Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων τον φερώνυμο και περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρα της εορτής, Κυριακή 26 Ιουλίου 2020,...
26 Ιουλίου, 2020 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2020 - 12:30

Γιορτή και πανήγυρις για την Αγία Παρασκευή Λαγκαδά

Διαδώστε:
Γιορτή και πανήγυρις για την Αγία Παρασκευή Λαγκαδά

Με την δέουσα τιμή και ιεροπρέπεια η πόλη του Λαγκαδά και η Ιερά Μητρόπολη τίμησαν την μνήμη της Προστάτιδος, Πολιούχου και Εφόρου της επαρχίας, Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων τον φερώνυμο και περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρα της εορτής, Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, τελέσθηκε λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θερμών κ.κ. Δημητρίου και Ρηγίου κ.κ. Ειρηναίου.
Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος το οποίο με κατάνυξη, υποδειγματική τάξη και τήρηση όσον το δυνατόν των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας, παρακολούθησαν τα τελούμενα, παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, ο Διοικητής της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Πραξιτέλης Γκούνης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, της Ακαδημαϊκής Κοινότητος καθώς επίσης και αντιπροσωπίες των φορέων της πόλεως του Λαγκαδά.

 

 

 

 

 

 

 

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρηγίου κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στον Βίο και το Μαρτύριο της Αγίας Παρασκευής, τονίζοντας το παράδειγμα της, ως οδοδείκτη πορείας για την ζωή του ανθρώπου στις δύσκολες αυτές ημέρες που βιώνουμε.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα της μετατροπής του πανσεβασμίου Ναού της του Θεού Σοφίας σε τέμενος, καθώς επίσης εξέφρασε και λόγους ευχαριστίας προς τους παριστάμενους Αρχιερείς, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες, τους εκπροσώπους των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου, καθώς και τον απλό κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας, οι οποίοι με την παρουσία τους, όλο αυτό το διάστημα των λατρευτικών εκδηλώσεων, τίμησαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους, την μνήμη και την εορτή της Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλεως του Λαγκαδά.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων