01/03/2020 01/03/2020 Το εσπέρας της Κυριακής της Τυροφάγου, 01 Μαρτίου, τελέσθηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ή Εσπερινός της Συγχωρήσεως όπως επικράτησε να λέγεται στην Ορθόδοξη λειτουργική παράδοση, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου,...
01 Μαρτίου, 2020 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 21:25

Γονατιστοί και με ταπείνωση στον Εσπερινό της Συγγνώμης

Διαδώστε:
Γονατιστοί και με ταπείνωση στον Εσπερινό της Συγγνώμης

Το εσπέρας της Κυριακής της Τυροφάγου, 01 Μαρτίου, τελέσθηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ή Εσπερινός της Συγχωρήσεως όπως επικράτησε να λέγεται στην Ορθόδοξη λειτουργική παράδοση, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ανεγνώσθη υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νικοδήμου Σκρέττα, ο Κατηχητήριος Λόγος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ενώ στην πρώτη εσπερινή ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδα κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην περίοδο που εισερχόμαστε της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ομιλώντας περί της αξίας της νηστείας και της συγχωρέσεως ως μέσα, για το στόχο που έχει ο άνθρωπος της Σωτηρίας, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δύσκολες στιγμές που περνάει, ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες και ημέρες η Πατρίδα μας, συνιστώντας προς όλους ψυχραιμία και πίστη προς τον Θεό.

 

 

 

 

Προ της Απολύσεως και όπως ορίζει η τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την συγχωρητικήν ευχήν, ενώ εν συνεχεία σύσσωμος ο Κλήρος της Μητροπόλεως καθώς και το παριστάμενο εκκλησίασμα αντήλλαξαν μεταξύ τους τον αδελφικό ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, αιτούμενοι και παρέχοντες συχώρεση, ευχόμενοι καλή δύναμη στον Πνευματικό Αγώνα της περιόδου αυτής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων