19/02/2019 19/02/2019 Το πρωί της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου ε.έ., συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, η Στ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος». Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του προς τους κληρικούς...
19 Φεβρουαρίου, 2019 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2019 - 16:51

Ι.Μ. Λαγκαδά: Στ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη (φωτοστιγμές)

Διαδώστε:
Ι.Μ. Λαγκαδά: Στ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη (φωτοστιγμές)

Το πρωί της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου ε.έ., συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, η Στ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του προς τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί της ευλογημένης και κατανυκτικής περιόδου του Τριωδίου και την μεγάλη αξία της ταπεινώσεως, την οποία όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «θα πρέπει να την αγαπήσουμε αληθινά».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε θέματα Διορθοδόξου ενδιαφέροντος και ζητημάτων της τρέχουσας εκκλησιαστικής επικαιρότητας, καθώς επίσης ανέλυσε και το «Φαινόμενο του κινδύνου της λιβανοποιήσεως» και της εσωτερικής μεταναστεύσεως, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «σε μία εποχή όπου όλα αλλάζουν σε γοργούς ρυθμούς, θα πρέπει εμείς να φροντίσουμε να έχουμε σταθερότητα βημάτων έναντι της Πίστεως μας και καθαρή καρδιά, διότι μπορεί ο κόσμος να μεταβάλλεται, εκείνο όμως που μένει σταθερό και αμετάβλητο η Αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο».

 

 

 

 

 

Στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως, ο Μητροπολίτης παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των Εορτίων Εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα, επί τῇ ευκαιρίᾳ της εορτής της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης, στην πανέμορφη κωμόπολη της Όσσας, όπου το εσπέρας της παραμονής της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και το πρωί της κυριωνύμου ημέρας η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μέσα στα πλαίσια του  Θ΄ Θεολογικού – Αγιολογικού Συνεδρίου, το οποίο εφέτος θα είναι αφιερωμένο στην μορφή του Αγίου Λαζάρου και θα φέρει τον τίτλο «Ο Άγιος Λάζαρος, ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού», θα τελεστεί το εσπέρας της 27ης Φεβρουαρίου 2019,  εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, Ιερά Αγρυπνία και Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, που συνδιοργανώνεται από την Διεθνή Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» και το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με τις Θεολογικές Σχολές της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, θα λάβουν χώρα το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου 2019, εις το Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόελως «Αγία Κυράννα» (Μεγάλου Αλεξάνδρου 25, Λαγκαδάς), και εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας του εγκεκριμένου, από τους αρμόδιους Κρατικούς Φορείς, Προγράμματος Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Προ της περατώσεως της Ιερατικής Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ετέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδος κυρού Παύλου, ενώ ακολούθησε ευρεία συζήτηση πάνω σε θέματα λειτουργικής, πνευματικής και διοικητής φύσεως και προβλημάτων των κατά τόπων ενοριών της Μητροπόλεως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων