08/11/2019 08/11/2019 Η Ιερά Σύναξις των Παμμεγίστων Ταξιαρχων Γαβριήλ και Μιχαήλ και πασών των επουρανίων Ασωμάτων δυνάμεων, εορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κατά το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, ήταν ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (17ος αιώνας), της κωμοπόλεως της Όσσης, ένας Ναός...
08 Νοεμβρίου, 2019 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2019 - 15:46

Μητρ. Λαγκαδά προς νέο πρεσβύτερο: “Να έχεις μία άξια διακονία”

Διαδώστε:
Μητρ. Λαγκαδά προς νέο πρεσβύτερο: “Να έχεις μία άξια διακονία”

Η Ιερά Σύναξις των Παμμεγίστων Ταξιαρχων Γαβριήλ και Μιχαήλ και πασών των επουρανίων Ασωμάτων δυνάμεων, εορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κατά το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, ήταν ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (17ος αιώνας), της κωμοπόλεως της Όσσης, ένας Ναός με ιδιαίτερη σημασία και αναφορά, διότι πέρα της ιστορικής του αξίας, σε αυτόν ευρέθησαν πριν από λίγα χρόνια κατά θαυμαστό τρόπο τα Σεπτά και Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Κυράννης της Οσσαίας και Ακυλίνης-Αγγελίνης της εξ Ζαγκλιβερίου καταγομένης.

Το Εσπέρας της παραμονής της Εορτής, εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος, αρχικώς τελέσθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και εν συνεχεία ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και συνχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου, τους οποίους και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της Μητροπόλεως.

Ανήμερα της Εορτής ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου έλαβε χώρα και εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Χριστοδούλου Τσιάρα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην θέση και την τιμή των Αγγέλων μέσα στην Εκκλησία καθώς επίσης και στην συνεπικουρία τους για την Σωτηρία των ανθρώπων, ενώ απεύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης προς τον νέο Πρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως, συμβουλεύοντας τον να έχει μία άξια διακονία, υπηρετώντας αδιαλείπτως και με φόβο Κυρίου δείχνοντας στους ανθρώπους τον δρόμο της Πίστεως.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της Ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου, ενώ απευθυνόμενος προς τα παιδιά, τα συνεχάρη για την υποδειγματική τους στάση καθ΄ όλη την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, προτρέποντας τα, να έχουν πάντοτε στην καρδιά τους, Αγάπη και Πίστη προς τον Κύριο και να κρατούνε συνεχώς ψηλά την Σημαία της Πατρίδος μας.

Φωτογραφικό Υλικό

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων