07/07/2019 07/07/2019 Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, κατά το διήμερο της 6ης και της 7ης του τρέχοντος μηνός Ιουλίου ε.έ. Επίκεντρο των πανηγυρικών εκδηλώσεων ήταν ο φερώνυμος ενοριακός Ιερός Ναός της περιοχής του Κολχικού, όπου το εσπέρας του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου...
07 Ιουλίου, 2019 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2019 - 13:05

Μητρ. Λαγκαδά: “Να φροντίζουμε και να μεριμνούμε για την ψυχή μας”

Διαδώστε:
Μητρ. Λαγκαδά: “Να φροντίζουμε και να μεριμνούμε για την ψυχή μας”

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, κατά το διήμερο της 6ης και της 7ης του τρέχοντος μηνός Ιουλίου ε.έ.
Επίκεντρο των πανηγυρικών εκδηλώσεων ήταν ο φερώνυμος ενοριακός Ιερός Ναός της περιοχής του Κολχικού, όπου το εσπέρας του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ´ Αρτοκλασίας και εν συνεχεία έλαβε χώρα η Ιερά Λιτάνευσις, αποτμήματος του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ και της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Κυριακής, συνοδεία πλήθος κόσμου που προσήλθαν για να τιμήσουν την σήμερα τιμώμενη εφόρου και προστάτη της περιοχής.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά απευθυνόμενος προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ομίλησε περί της μορφής της Αγίας Κυριακής και της τιμής των Αγίων, προτρέποντας όλους τα παραδείγματα αυτά, να αποτελούν οδοδείκτες πορείας ζωής, ώστε να παραμένουμε σταθεροί στην Πίστη και στην Παράδοση μας, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ενώ σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι «οι Άγιοι με την ζωή τους, κράτησαν την Πίστη μας ανόθευτη, δείχνοντας και σε εμάς τον δρόμο της αρετής, της μαρτυρίας και της ανοδικής πορείας προς τον Ουρανό, ως τον μόνο δρόμο που οδηγεί στην αλήθεια, στην χαρά, στην ευτυχία και στον Χριστό».

“Όλες οι επιλογές των ανθρώπων, οι οποίες είναι μακριά από την εν Χριστῷ ζωή και την υπακοή στην Εκκλησία μας, είναι επιλογές που οδηγούν εκ βεβαίου στην αποτυχία. Η Αγία Κυριακή μας καλεί σήμερα να πάρουμε τον σωστό δρόμο, ώστε να γίνουμε άνθρωποι του Θεού, με Πίστη στην αλήθεια, διότι τα είδωλα του κόσμου αυτού, παρέρχονται και γκρεμίζονται», τόνισε σε άλλο κομμάτι του λόγου του ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «εκείνο που δίνει ζωή στον άνθρωπο είναι η ζωντανή Πίστη στον Ιησού, όπως είχαν όλοι οι Άγιοι της Εκκλησιάς των οποίων τα παραδείγματα θα πρέπει να ακολουθούμε καθημερινά στην πορεία μας».

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 7 Ιουλίου ε.έ., εψάλη ο Όρθρος και στη συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Καθ΄ όλη την διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων και μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος παρέστησαν, οι Τοπικοί Άρχοντες με επικεφαλής τον μεταβατικό Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Χαράλαμπο Αϊβαζίδη, ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του Στρατού Ξηράς, καθώς επίσης και των Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές.
Στην Κυριακάτικη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στα νοήματα της σημερινής ακουσθήσας Ευαγγελικής Περικοπής σημειώνοντας τις προτεραιότητες που πρέπει να έχουμε ως βάση στην ζωή μας και οι οποίες θα πρέπει να υπηρετούν το φρόνημα Ιησού Χριστού και όχι τις προσωπικές και εγωπαθείς φιλοδοξίες μας.
«Θα πρέπει να φροντίζουμε και να μεριμνούμε για την ψυχή μας και να δίνουμε προτεραιότητα στην αιώνια πορεία της, τηρώντας τον Λόγο και το Ευαγγέλιο Ιησού Χριστού» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, για να συμπληρώσει λέγοντας «ότι ακόμα και σήμερα, πρέπει να κάνουμε μία αυτοκριτική και να πάρουμε μία απόφαση, ώστε να δώσουμε την σημασία που αρμόζει στην υπαρξιακή μας δικαίωση και στο γεγονός της Σωτηρίας μας, επιζητώντας την βασιλεία των Ουρανών και την Αιώνια Ζωή».

Για τις φωτογραφίες πατήστε εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων