06/08/2020 06/08/2020 Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά το διήμερο της 5ης και 6ης του Αυγούστου. Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον ενοριακό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρακοντίου. Την κυριώνυμο μεγάλη ημέρα...
06 Αυγούστου, 2020 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2020 - 18:59

“Ο Θεός μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε και εμείς κατά Χάριν Θεοί”

Διαδώστε:
“Ο Θεός μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε και εμείς κατά Χάριν Θεοί”

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά το διήμερο της 5ης και 6ης του Αυγούστου. Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον ενοριακό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρακοντίου. Την κυριώνυμο μεγάλη ημέρα της Δεσποτικής Εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Σοχού.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πλαισίωσαν πολλοί ιερείς με προεξάρχοντα τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παρακλήτου εις την περιοχήν του Οροπού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωσήφ, ενώ μεταξύ του περιορισμένου αριθμού εκκλησιάσματος, το οποίο τήρησε τα μέτρα προστασίας,  παρέστησαν ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης και ο πρώην Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. κ. Φράγκος Φραγκούλης. Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν και οι προσφερόμενοι, όπως προβλέπει η παράδοση της Εκκλησίας μας, καρποί της Αμπέλου, οι οποίοι και μοιράστηκαν προς το παριστάμενο εκκλησίασμα μαζί με το Αντίδωρο, ενώ ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα και τράπεζα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Ακούστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου:

 

Στην ομιλία του τόσο κατά το εσπέρας της εορτής, όσο και κατά την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε στα βαθύτερα νοήματα της σημερινής εορτής σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «η Θεία του Κυρίου Μεταμόρφωση, έρχεται και μας μεταφέρει το μήνυμα ότι ο Ιησούς Χριστός είναι η πηγή του φωτός και η πηγή της ζωής, ενωμένα μαζί σε μία διάσταση υπερκόσμια που γεμίζει την καρδιά και τον νου του ανθρώπου, με μία Ουράνια πραγματικότητα υπερβατικής συμμετοχής. Ο Θεός μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε και εμείς κατά Χάριν Θεοί και να μετέχουμε στη δική Του αγιότητα, ζώντας μέσα στην Αποκάλυψη των Αιωνίων και Ουρανίων διδαγμάτων», σημείωσε επίσης σε άλλο κομμάτι του λόγου του ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «με τη Μεταμόρφωσή Του ο Κύριος, μας φανερώνει την αλήθεια γύρω από τη δική Του παρουσία, την αλήθεια της διδασκαλίας του Ευαγγελίου και τέλος την αλήθεια της ζωής της Αγίας μας Εκκλησίας, η οποία είναι ζωή φωτός και χαράς αρκεί εμείς να μην την οικοδομούμε πάνω στο ψέμα και την υποκρισία».

Καταλήγοντας και αφού ευχήθηκε καταλλήλως προς όλους, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης προέτρεψε τους παρισταμένους «να διδαχθούν από τα νοήματα της σημερινής εορτής και να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις, διότι όπως σημείωσε: «όσο πλησιάζουμε τον Θεό, τόσο φωτιζόμαστε και νιώθουμε την Χάριν Του να μας σκεπάζει».

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων