01/10/2019 01/10/2019 Με την πρέπουσα λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης Γοργοϋπηκόου, καθώς και η Ιερά Μνήμη των Αγίων Ρωμανού του Μελωδού και Ιωάννου του Κουκουζέλη. Επίκεντρο των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν η περιοχή της κωμοπόλεως των Λαγυνών, και...
01 Οκτωβρίου, 2019 - 13:39

«Όλα ξεκινούν από την υπακοή και όλοι θα πρέπει να ζούμε την κατά Θεό Ζωή»

Διαδώστε:
«Όλα ξεκινούν από την υπακοή και όλοι θα πρέπει να ζούμε την κατά Θεό Ζωή»

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης Γοργοϋπηκόου, καθώς και η Ιερά Μνήμη των Αγίων Ρωμανού του Μελωδού και Ιωάννου του Κουκουζέλη.

Επίκεντρο των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν η περιοχή της κωμοπόλεως των Λαγυνών, και ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου εντός του οποίου υπάρχει φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, όπου και φυλάσσεται αντίγραφο της περισπούδαστης εικόνος της Παναγίας Γοργοϋπηκόου.

Προ της ενάρξεως του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο οποίος τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, πραγματοποιήθηκε Παράκληση και Δέηση και εν συνεχεία η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε Λιτανευτικός έως το Νάρθηκα του Ναού, όπου και τοποθετήθηκε, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, για την ομαλότερη πρόσβαση των ευσεβών προσκυνητών που προστρέχουν στη Χάρη της.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 01 Οκτωβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χορόστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από Κληρικούς και Διακόνους της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος παρέστη και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

Στις ομιλίες του, τόσο το εσπέρας της εορτής όσο και την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην σημασία που έχει για την ζωή των ανθρώπων, ενώ τόνισε και την αξία της υπακοής που πρέπει να έχουμε στο Θείο Θέλημα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Όλα ξεκινούν από την υπακοή και όλοι θα πρέπει συνεχώς να ζούμε την κατά Θεόν Ζωή».

Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση του αντιγράφου της θαματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, ενώ εψάλλει και Τρισάγιο έμπροσθεν των μνημάτων των μακαριστών Αρχιμ. Κυπριανού Γλαρούδη και Ειρηναίου Γεωργαντή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων