11/05/2020 11/05/2020 Μέσα στο λαμπρό κλίμα της Αναστάσιμης περιόδου που διανύουμε, αλλά κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία ευλαβών προσκυνητών τιμήθηκε εφέτος εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η Ιερά Μνήμη των δύο Θεσσαλονικέων Αγίων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων, Κυρίλλου και Μεθοδίου. Επίκεντρο της εορτής ήταν ο φερώνυμος Ιερός Ναός της κωμοπόλεως του...
11 Μαΐου, 2020 - 14:03
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2020 - 14:08

Προσκυνώντας του Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο

Διαδώστε:
Προσκυνώντας του Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο

Μέσα στο λαμπρό κλίμα της Αναστάσιμης περιόδου που διανύουμε, αλλά κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία ευλαβών προσκυνητών τιμήθηκε εφέτος εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η Ιερά Μνήμη των δύο Θεσσαλονικέων Αγίων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων, Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Επίκεντρο της εορτής ήταν ο φερώνυμος Ιερός Ναός της κωμοπόλεως του Περιβολακίου, όπου και λόγω του κινδύνου που υπάρχει για την εξάπλωση της πανδημίας είχαν παρθεί όλα τα προβλεπόμενα από την πολιτεία μέτρα προστασίας.

 

 

 

 

 

 

Των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος τόσο στο εσπερινό του κήρυγμα, όσο και προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργάις, προσπάθησε να παρουσιάσει ένα μέρος από το σπουδαίο και αναγνωρισμένο έως και σήμερα έργο που επιτέλεσαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι σήμερα τιμώμενοι Άγιοι οι οποίοι και κατάφεραν να δοξάσουν μέσα από αυτό την Ορθοδοξία και την Ελλάδα.

«Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, ενώσανε λαούς και πολιτισμούς. Αγαπήσανε τον Κύριο και είχαν μέσα τους τον ζήλο των Αποστόλων ζώντας ταυτόχρονα στο Φως του Αναστάντος Κυρίου το οποίο και μετέφεραν στους λαούς των Σλαύων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει αναφέροντας ότι «το κήρυγμα τους ήταν Θείο και όχι φιλοσοφικής τάξεως παρόλο το μεγάλο επίπεδο μορφώσεως που είχαν λάβει».

»Καλλιεργήσανε τον σπόρο του Ευαγγελίου και οι καρποί του, τους βλέπουμε μέχρι και σήμερα, όπου όλες αυτές οι χώρες μέσα από την μαρτυρία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διατηρούν την ενότητα και τα όλα τα μεγάλα και υπερφυή νόηματα Του».

Καταλήγοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί εν συντομία στην ανέγερση του περικαλλούς Ιερού Ναού των Αγίων στην Θεσσαλονίκη από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄ (Χρυσοφάκη), εις τον οποίο και είχε την τιμή και την ευλογία να διακονήσει ως πρώτος προϊστάμενος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες προς τους Αγίους, τους οποίους και θεωρεί προστάτες του κάνοντας παράλληλα και αναφορά και στην συγκυρία της αναγνώσεως του Μεγάλου Μηνύματος που έδωσε σαν σήμερα, ημέρα της εορτής των Αγίων και μία ημέρα μετά την εκλογή του ως Μητροπολίτης Λαγκαδά, ενώ τέλος συνεχάρη τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Παντελεήμων Καλπιτζή, για την οργάνωση της πανηγύρεως ευχόμενος του χρόνου, να είναι και πάλι, όπως κάθε έτος, γεμάτος ο Ναός με ευλαβείς προσκυνητές.

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων