05/11/2019 05/11/2019 Μέσα σε κλίμα βαθυτάτης συγκινήσεως τελέσθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 05 Νοεμβρίου 2019, η Εξόδιος Ακολουθία της κατά σάρκα Μητέρας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, μακαριστής Ευαγγελίας Χρ. Τασσιά, η οποία και εκοιμήθη έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια, τις πρώτες πρωινές ώρες εις την οικία της. Ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού...
05 Νοεμβρίου, 2019 - 20:25

Σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία της μητέρας του Μητρ. Λαγκαδά

Διαδώστε:
Σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία της μητέρας του Μητρ. Λαγκαδά

Μέσα σε κλίμα βαθυτάτης συγκινήσεως τελέσθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 05 Νοεμβρίου 2019, η Εξόδιος Ακολουθία της κατά σάρκα Μητέρας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, μακαριστής Ευαγγελίας Χρ. Τασσιά, η οποία και εκοιμήθη έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια, τις πρώτες πρωινές ώρες εις την οικία της.
Ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων κ. Νικηφόρος, ο οποίος στο τέλος μετέφερε τις συλλυπητηρίους ευχάς του Παναγιωτάτου και Μητρός Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Της Εξοδίου Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μιλήτου κ. Αποστόλου, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου, ενώ συμμετείχαν ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως Λαγκαδά, ως και Ιερείς από άλλες Μητροπόλεις με επικεφαλής τους Πανοσ. Αρχιμανδρίτες π. Πλάτωνα Κρικρή, Γραμματέα του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και π. Διονύσιο Πατσάνη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Παρέστησαν επίσης ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ναθαναήλ, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Καράογλου, οι Δήμαρχοι Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου κ. Ιωάννης Ταχματζίδης και Παντελής Τσακίρης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, της Ακαδημαϊκής Κοινότητος, καθώς επίσης αντιπροσωπείες Μοναχών και Μοναζουσών εκ Μονών της Βορείου Ελλάδος και πολύς κόσμος που προσήλθε προκειμένου να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στην κεκοιμημένη και να συλλυπηθούν τον πενθούντα Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, την αδελφή του Μαρία, και τους κατά σάρκα συγγενείς.

Ο Σεβασμιώτατος, έντονα συγκινημένος ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τους Άρχοντες και όλους τους πιστούς για την συπροσευχή και την τιμητική τους παρουσία προς το πρόσωπο της αειμνήστου μητρός του Ευαγγελίας καθώς επίσης και δια την συμπαράσταση και την πνευματική τους υποστήριξη εις το πένθος του, ενώ με τρεμάμενη φωνή και με δάκρυα στα μάτια απεύθυνε το μεγαλύτερο ευχαριστώ προς την κεκοιμημένη μητέρα του, για όλα όσα εν Κυρίω του εδίδαξε από μικρή ηλικία, ενθυμούμενος παράλληλα κάποιες χαρακτηριστικές προσωπικές τους στιγμές.

Μετά το πέρας της Νεκρωσίμου Ακολουθίας η Σορός της μεταστάσης, μεταφέρθηκε εις τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ρευματοκρατούσης Γέφυρας Θεσσαλονίκης, τόπος καταγωγής αυτής, όπου και εψάλει Τρισάγιο και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε ο ενταφιασμός εις το Κοιμητήριο του χωριού, όπου αναπαύεται και ο αείμνηστος σύζυγός της Χριστοφόρος Τασσιάς.

Για τις φωτογραφίες πατήστε εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων