29/11/2018 29/11/2018 Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018  τελέσθηκε από τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο η ακολουθία του Αγιασμού της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς  Μητροπόλεως Λαρίσης στο υπόγειο του ιερού ναού Αγίου Αχιλλίου, όπου και εδράζεται η σχολή. Στην Ιερά ακολουθία μετείχαν τόσο οι δάσκαλοι, όσο και οι μαθητές της σχολής. Ο οικείος Ποιμενάρχης στο λόγο...
29 Νοεμβρίου, 2018 - 22:26

Αγιασμός στη Σχολή Βυζ.Μουσικής στη Μητρ.Λαρίσης

Διαδώστε:
Αγιασμός στη Σχολή Βυζ.Μουσικής στη Μητρ.Λαρίσης

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018  τελέσθηκε από τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο η ακολουθία του Αγιασμού της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς  Μητροπόλεως Λαρίσης στο υπόγειο του ιερού ναού Αγίου Αχιλλίου, όπου και εδράζεται η σχολή. Στην Ιερά ακολουθία μετείχαν τόσο οι δάσκαλοι, όσο και οι μαθητές της σχολής.

Ο οικείος Ποιμενάρχης στο λόγο του, αναφέρθηκε αρχικά στην επιτακτική ανάγκη διατήρησης της εκκλησιαστικής μουσικής, γεγονός που αποτελεί ευθύνη της σχολής μιας και η βυζαντινή μουσική έχει τις ρίζες της στην ελληνική. Ακολούθως, τόνισε την αξία της εκκλησιαστικής μουσικής, καθώς εκείνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πίστης μας. Ένα ακόμη σημείο στο οποίο στάθηκε είναι ο ρόλος του ιεροψάλτη στην ορθόδοξη λατρεία, ο οποίος οφείλει ως εκπρόσωπος του λαού ενώπιον του Θεού να είναι σοβαρός, ώστε να εμπνέει την προσευχή των πιστών. Αφού ευχαρίστησε τους δασκάλους της σχολής για το έργο τους, προέτρεψε τους ανερχόμενους ψάλτες να μελετούνε διαρκώς, προκειμένου η μουσική να συνοδεύεται από καρδιακή προσευχή. Αφού ευχήθηκε προς όλους καλή προκοπή και πρόοδο, τον λόγο πήρε ο διευθυντής της σχολής κ. Ηλίας Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και τα λόγια καρδιάς που απηύθυνε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων