29/12/2018 29/12/2018 Στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε η Α’ Αγιολογική ημερίδα προς τιμήν του Αγίου ενδόξου οσιομάρτυρος Γεδεών του Καρακαλληνού . Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό της ενάρξεως ενώ ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Σεβασμιωτάτου, ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας καλωσόρισε τους εισηγητές, τους Άρχοντες του τόπου και όλους τους ευσεβείς χριστιανούς.Ο...
29 Δεκεμβρίου, 2018 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2018 - 17:25

Αγιολογική ημερίδα στον Τύρναβο προς τιμήν του Αγίου οσιομάρτυρος Γεδεών

Διαδώστε:
Αγιολογική ημερίδα στον Τύρναβο προς τιμήν του Αγίου οσιομάρτυρος Γεδεών

Στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε η Α’ Αγιολογική ημερίδα προς τιμήν του Αγίου ενδόξου οσιομάρτυρος Γεδεών του Καρακαλληνού . Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό της ενάρξεως ενώ ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Σεβασμιωτάτου, ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας καλωσόρισε τους εισηγητές, τους Άρχοντες του τόπου και όλους τους ευσεβείς χριστιανούς.
Ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου του Β´, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των τριών εξαίρετων ομιλητών.
Ο π. Παρθένιος ανέπτυξε το θέμα «Οσιομάρτυς Γεδεών – μοναχισμός και μαρτύριο», για να ακολουθήσει ο κ. Αλέξανδρος Αλεξάκης με το θέμα του «Ο Άγιος Γεδεών βάσει των πηγών της εποχής και των μεταγενεστέρων», ενώ τις ομιλίες έκλεισε η κ. Σουλτάνα Λάμπρου με το θέμα της «Μαρτυρία περί Μαρτύρων».
Στο τέλος ο Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος έκλεισε αυτή την όμορφη επιστημονική ημερίδα ευχαριστώντας όλους όσοι κοπίασαν για να έλθει εις πέρας η εκδήλωση ενώ τόνισε ότι ο Άγιος Γεδεών με το μαρτύριο του απέδειξε τη ζωντανή παρουσία της πίστης μας μέσα στην κοινωνία και κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να γίνονται καθημερινά μάρτυρες της Ορθοδοξίας.

Ο Σεβασμιώτατος τίμησε για την προσφορά της στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου την προϊσταμένη της Βυζαντινής Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια. Μίλησε για την προσωπικότητα της και για το ευγενές του χαρακτήρος της ενώ τόνισε ιδιαίτερα την ευσέβεια, την ταπείνωση και την απλότητα της.

Η κ. Σδρόλια έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κειμήλια του Τυρνάβου και γι’ αυτό το λόγο ο Ποιμενάρχης  θέλησε να της προσφέρει τον Σταυρό της Μητροπόλεως που απεικονίζει τους δύο πολιούχους μας και την τιμητική εικόνα του Αγίου Αχιλλίου ενώπιον του λαού της πόλεως του Αγίου Γεδεών.

Η κ. Σδρόλια χωρίς να γνωρίζει κάτι για την τιμητική βράβευση της, ιδιαίτερα συγκινημένη, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας κ. Ιερώνυμο για την τιμή προς το πρόσωπό της και διαβεβαίωσε όλη την ομήγυρη ότι πάντοτε θα είναι στο πλευρό της τοπικής Εκκλησίας ούτως ώστε να προΐσταται της διασώσεως και της συντηρήσεως των κειμηλίων των ιερών μονών και ενοριών της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων