08/11/2018 08/11/2018 Τη διαβεβαίωσή του ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου έδωσε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη θα τελεσθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στη Λάρισα, όπου έχουν προγραμματιστεί διήμερες εκδηλώσεις. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα...
08 Νοεμβρίου, 2018 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2018 - 9:01

Η Διαβεβαίωση του Μητροπολίτη Λαρίσης

Διαδώστε:
Η Διαβεβαίωση του Μητροπολίτη Λαρίσης

Τη διαβεβαίωσή του ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου έδωσε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη θα τελεσθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στη Λάρισα, όπου έχουν προγραμματιστεί διήμερες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που εξέδωσε η Μητρόπολη Λαρίσης, η Ενθρόνιση θα γίνει στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Η Μητρόπολη καλεί τους πιστούς να βρίσκονται στις 10:45 πμ στην Κεντρική πλατεία για την υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου και εν συνεχεία, με την συνοδεία του πλήθους , θα κατευθυνθούν προς τον Ναό του Αγίου Αχιλλίου όπου θα λάβει χώρα η τελετή ενθρόνισης παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, πλειάδας Αρχιερέων, Κληρικών και Μοναχών, των Αρχών και του φιλοχρίστου λαού.

Αμέσως μετά το πέρας της ενθρόνισης, ο νέος ποιμενάρχης θα τελέσει τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ιγνατίου.

Την επόμενη της ενθρονίσεως, Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του σεβασμιότατου κ. Ιερώνυμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων