11/11/2018 11/11/2018   Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018  τελέσθηκε η λαμπρά ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου στην πόλη της Λάρισας.Με κάθε ιεροπρέπεια και με έκδηλα τα αισθήματα της αγάπης του λαού του Θεού. Τον Νέο Μητροπολίτη  υποδέχθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεώς , Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος,...
11 Νοεμβρίου, 2018 - 18:33

Λαμπρή η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης

Διαδώστε:
Λαμπρή η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης

Τον Νέο Μητροπολίτη  υποδέχθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεώς , Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος του παρέδωσε και την ποιμαντική ράβδο και πλήθος Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών.

Στην συνέχεια στην Κεντρική πλατεία ο Εντιμότατος Δήμαρχος της πόλης κ. Απόστολος Καλογιάννης καλωσόρισε δια θερμών λόγων τον νέο Μητροπολίτη , τονίζοντας ότι: ”ήρθατε να διακονήσετε ένα τόπο φιλειρηνικό, έναν τόπο που κράτησε ανοιχτές τις εκκλησίες σε δύσκολα χρόνια”.

 

Ακολούθησε ο πρώτος χαιρετισμός του νέου Μητροπολίτη  κ. Ιερωνύμου προς τον λαό της Λάρισας. “Έρχομαι στη Λάρισα, έρχομαι στο τόπο μου και στην πατρίδα μου! Την Δευτέρα θα έρθω στο γραφείο σας κ. Δήμαρχε να υπογράψω την μεταδημότευση μου” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.


Αμέσως μετά με λιτανευτική πομπή, ο νέος Μητροπολίτης κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρονίσεώς του, παρουσία πλειάδος αρχιερέων, κληρικών και μοναχών, των αρχών και πλήθους λαού.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, ανέγνωσε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό διάταγμα, ενώ στην συνεχεία τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία με την ακολουθία της ενθρόνισης και κατόπιν ακολούθησαν ομιλίες του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού, Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αχιλλίου Τσούτσουρα και ακολούθως ο Νέος Μητροπολίτης εκφώνησε εν συγκινήσει τον ενθρονιστήριο λόγο του .

Αμέσως μετά το πέρας της ενθρονίσεως, ο Νέος Μητροπολίτης, τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, ενώ νωρίς το απόγευμα μετέβη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Στομίου, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Θεολόγου και την ακολουθία του Εσπερινού στο καθολικό της παλαιφάτου Ιεράς Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων